Ports IB i l'Ajuntament de Ciutadella estudien canvis en la circulació al port interior de Ciutadella en previsió de les obres de rehabilitació del pont de la colàrsega

25/11/2022, 10:51

La gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, i el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Ciutadella, Sergi Servera, han mantingut una reunió avui amb el president de l’Associació de Comerciants de Restauració del Port de Ciutadella, Josep Bosch, i amb el president d’ASTRAME (Associació d’Empreses de Transport de Menorca), Josep Olives, per analitzar les possibles afectacions de les obres de rehabilitació del pont de la colàrsega i aconseguir que aquestes afectin el mínim possible l’activitat normal del port.

L’informe previ a l’inici de les obres de rehabilitació del pont de la colàrsega al port interior de Ciutadella determina que és necessària la limitació de trànsit de vehicles per damunt del pont, construït el 1870, i que ha estat objecte de diverses intervencions, entre d’altres, l’ampliació de les voreres als anys 80.

Actualment aquest pont suporta un nivell de càrrega superior al que es va tenir en compte quan fou dissenyat, el que afegit al seu estat actual fa necessària aquesta limitació de càrregues.

Les opcions possibles impliquen canvis en la circulació del port, el que pot suposar que els vehicles de càrrega o de majors dimensions no puguin fer les maniobres o que les terrasses o zones de pas es puguin veure afectades per la modificació de la circulació. És per això que en la reunió d’avui s’han estudiat les diferents alternatives i s’han proposat diverses zones de càrrega i descàrrega.

Des de Ports de les Illes Balears s’està fent feina en un document que recull les diverses opcions d’actuació al pont per presentar a la Comissió Municipal de Patrimoni, ja que després d’aquestes feines serà necessària una intervenció de major amplitud per tal de garantir la seguretat del pont a llarg termini.