El Govern inicia un projecte de millora de la zona portuària de Porto Cristo

14/10/2022, 10:03

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del batle de Manacor, Miquel Oliver, ha presentat avui el projecte de remodelació del carrer del Verí i dels seus serveis, així com de les terrasses annexes amb la finalitat de millorar l’estat actual de l’àmbit portuari i municipal del port de Porto Cristo.

Prèviament a l’acte ha tingut lloc una reunió amb els comerços i veïns afectats per les obres, a la qual també han assistit la gerent de Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona; la regidora d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa; el president del Club Nàutic de Porto Cristo, Bernat Bou; el president de la Federació d’Associació d’Usuaris d’Instal·lacions Portuàries de les Illes Balears, Bernadí Alba, i el president d’AENIB, Jaume Vaquer.

Està previst que les obres puguin començar aquest mes de novembre, coincidint amb l’inici de la temporada baixa, amb un termini d’execució de cinc mesos. En aquests moments, hi ha desperfectes tant a la vorera com a la calçada del carrer, així com esquerdaments, forats i trencaments d’elements constructius. A més, l’amplitud de les voreres també és insuficient per donar compliment a la normativa vigent d’accessibilitat.

El projecte que avui s’ha presentat defineix, dimensiona i valora una sèrie d’actuacions, tant a la zona portuària com en zona municipal, amb l’objectiu de remodelar aquesta via així com altres zones confrontants i els serveis que s’hi donen.

El projecte està pressupostat en 981.253 euros (amb un percentatge de participació de 17,75 % d’àmbit municipal i un 82,25 % de domini portuari). Es repavimentarà la zona i es reposaran els serveis urbans existents (clavegueram, xarxa d’aigua potable i enllumenat públic). A més, es dotarà amb noves xarxes de gas, telecomunicacions i evacuació d’aigües pluvials, amb previsió d’implantar un tractament previ a la desembocadura a la mar.

Amb la intervenció també s’homogeneïtzarà l’estètica del carrer amb la resta d’actuacions que s’han executat al port. Des de la legislatura passada, Ports IB ha invertit un total d’1,8 milions d’euros en la millora del port de Manacor.

Finalment, també s’impermeabilitzaran i pavimentaran les terrasses dels dos edificis portuaris, i es repararan els desperfectes ocasionats als magatzems interiors a causa de les filtracions existents. A una de les terrasses s’instal·larà una pèrgola per crear una zona d’ombra. Aquest espai també es dotarà amb mobiliari urbà.