Ports de les Illes Balears instal·la 82 boies al camp d'ancoratge de Formentor

22/08/2022, 10:11

Ports de les Illes Balears ha dut a terme la instal·lació de les 82 boies previstes enguany al camp d’ancoratge de la praderia de Formentor, segons regula el Decret 25/2018, de 27 de juliol, sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears.

La prioritat per part de Ports de les Illes Balears enguany ha estat posar en marxa el camp d’ancoratge de Formentor quan ha disposat de l’autorització pertinent per instal·lar-lo, atorgada durant el mes de juliol, amb l’objectiu de poder oferir el servei i, alhora, fer un control de l’ancoratge per protegir la praderia.

Durant aquest mes d’agost, a més de concloure la instal·lació de les boies, s’ha disposat d’una embarcació amb personal de Ports de les Illes Balears per donar informació als usuaris sobre la normativa i el procediment per fer les reserves per part de les embarcacions particulars.

Així mateix, hi ha informadors sobre la posidònia a la zona i agents de medi ambient per garantir el bon ús del camp d’ancoratge. També, al llarg d’aquest mes d’agost, s’han dut a terme controls per part del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

Després de la temporada, està previst dur a terme la resta d’actuacions previstes en el projecte i que inclou la retirada de tots els morts existents que no es fan servir i la instal·lació d’ancoratges ecològics.

El camp d’ancoratge amb boies de Formentor s’afegeix als altres set camps que es varen instal·lar a principi d’estiu a diferents indrets de les Illes, tots ells gestionats per Ports de les Illes Balears.