El Port de Ciutadella rep la seva primera connexió internacional de transport regular

06/07/2020, 08:15

Corsica Ferries atraca per primera vegada a Son Blanc i inaugura les connexions amb França

El Port de Ciutadella, gestionat per PORTS IB, va rebre ahir al matí el primer vaixell de la companyia Corsica Ferries, estrenant així la primera ruta regular internacional de transport marítim amb Ciutadella. El seu buc 'Mega Express', de 173 metres d'eslora, va atracar ahir a les 7 del matí al dic de Son Blanc. En una escala ràpida i àgil vàren desembarcar 234 passatgers, 90 vehicles i 2 motos que van passar pels controls sanitaris obligatoris per als passatgers internacionals.

A la seva arribada a Son Blanc l'esperaven el conseller de Mobilitat, Marc Pons, la presidenta de Consell Susana Mora, la tinent d'alcalde de Ciutadella Noemí Camps i el Director General de transport marítim i aeri, Xavier Ramis. El conseller Marc Pons va manifestar que es tracta d'un «dia important perquè Menorca s'obre a més connexions internacionals. Menorca guanya centralitat a la Mediterrània amb l'arribada d'aquest vaixell i França està ara més a prop que mai ».

La connexió s'inaugurarà amb tres mesos de retard després que el trànsit marítim s'hagués de suspendre amb motiu de la declaració d'estat d'alarma per la pandèmia del Covid-19.
L'entrada en funcionament d'aquesta nova línia permetrà que Ciutadella estigui també connectada amb el centre d'Europa, i específicament amb les illes de Hyeres i les regions de Còrsega i Sardenya, sempre amb el port de Toulon com a base.

Per a la present temporada, estan programades 16 escales. La sortida del vaixell des del port francès està prevista per a les set de la tarda, amb arribada a Son Blanc a les sis del matí, finalitzant el seu trajecte a Alcúdia a les 8.30 hores. En el cas dels trajectes en direcció a Toulon, la previsió és sortir a les 6.30 hores i arribar a Toulon a les vuit del vespre, amb escala intermèdia a Alcúdia (9.30).

L'any passat, Corsica Ferries es va estrenar al port de Maó, però després de fer unes proves la tardor passada a Son Blanc, es va donar llum verda a la connexió amb Cutadella.