El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, comunica al sector pesquer la reducció en un 40% de les taxes

15/01/2020, 16:48

/La mesura adoptada suposa un estavi anual d'uns 40.000 euros al sector

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha anunciat aquest dimecres als representants del sector pesquer que operen als ports que gestiona Ports IB la reducció de la taxa sobre l´emmagatzematge en un 40%. El conseller s’ha reunit avui matí amb el president de la Federació de Confraries de pescadors de les Illes Balears, Domingo Bonnín, i membres de les confraries de cada Illa.

Rebaixar aquestes taxes era una reivindicació del col·lectiu pesquer i ja entrarà en vigor aquest mateix mes de gener El Govern inclou així en els pressuposts per al 2020 els recursos necessaris per a cobrir la rebaixa de les taxes que graven l´activitat pesquera a les Illes Balears.

El conseller també ha avançat  la incorporació de la federació, per primera vegada,  al Consell d´Administració de Ports de les Illes Balears, donant veu al sector pesquer en el màxim òrgan decisori de la institució.

El president de la federació, Domingo Bonnín, ha valorat molt positivament la mesura i l’ha qualificat "d’històriques" les decisions adoptades avui.

La reducció de la taxa en un 40% de mitja -que afecta a l’ús dels  magatzems dels pescadors i de  superfície ocupada amb xarxes-  suposa un estalvi d’uns 40.000 euros anuals als pescadors amb amarrament situat a les instal·lacions gestionades per Ports de les Illes Balears, un total de 159 embarcacions pesqueres. Aquesta taxa suposava un pagament d’uns 80.000 euros anuals.

Igualment, el conseller ha indicat que Ports IB s’ha compromès a instal·lar sistemes de control d’aigua i electricitat als ports que permetin constatar el consum individualitzat i real, de manera que cada un pagui allò que realment consumeix. Aquesta era també una petició del sector pesquer. En la mateixa línia, també s’ha acordat eliminar el coeficient de 1,75 que s’aplicava als consums, de manera que únicament es pagarà el consum real.