Els Ports de les Illes Balears obtenen 20 banderes blaves

10/05/2018, 13:43

El dia 8 de maig es va fer pública la relació de platges i ports guardonats amb Bandera Blava per a l'any 2018

En aquesta ocasió han estat 20 els ports distingits a les Illes Balears. D'aquests, 10 depenen directament de Ports de les Illes Balears, 5 són de gestió indirecta de Ports de les Illes Balears i  els altres 5 depenen d'Autoritat Portuària de Balears.

MALLORCA

- Port de Colònia de sant Jordi
- Port de Cala Figuera
- Port de Cala Bona
- Port de Cala Rajada
- Port de Sóller
- Port de Portocolom
- Port de Porto Cristo

              

- Club Nàutic s'Arenal
- Marina de Cala d'Or
- Reial Club Nàutic Portopetro
- Club de Vela Port d'Andratx
- Marina Port de Mallorca
- Marina Palma Quarentena
- Alcudia Mar Puerto Turístico Deportivo


MENORCA
- Port de Ciutadella


EIVISSA
- Port de sant Antoni de Portmany
- Club Nàutic sant Antoni de Portmany
- Marina Eivissa

La consecució d'aquest guardó suposa un reconeixement a nivell internacional ja que, cal considerar que ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor), juntament amb 73 ONG’s més, forma part des de l’any de la seva funciació de la Fee (Foundation for Environmental Education), una organizació internacional sens ànim de lucre, independent de grups polítics, religiosos o econòmics, present a 64 països d’Europa, Amèrica, Àfrica, Àsia i Ocenia.

Entre els objectius d’ADEAC trobam:

- Contribuir a la transmissió de valors i a la creació actituds i comportaments cívico ambientals solidaris, a nivell nacional i internacional, amb particular atenció a la proteccio dels consumidors.

- Priotitzar entre els col·lectius destintaris de les seves accions a les comunitats educatives, i en especial a la formació  i perfeccionament del professorat a tots els nivells i a la creació de xarxes per a la cooperació educativa.

- Cooperar amb les corporacions locals i entitats supranacionals en el disseny, llençament i desenvolupament de les Agendes Locals 21 i altres processos participatis de recerca de l’ecoqualitat i de desenvolupament oconòmicament viable, ecològicament sostenible i socialment equitatiu i acceptable.

- Qualsevol altra finalitat i objectiu congruent amb els anteriorment citats.