Ports IB adjudica mitjançant subhasta pública un total de 10 embarcacions

27/09/2013, 08:30

Sis eren propietat de l'ens públic i havien estat desafectades del servei que prestaven per obsoletes i les altres quatre eren de particulars i havien estat declarades abandonades

Ports de les Illes Balears ha adjudicat, mitjançant subhasta pública, un total de 10 embarcacions, sis d'elles propietat de l'ens públic i que havien estat desafectades del servei públic que prestaven per obsoletes i les altres quatre, que eren de particulars, havien estat declarades abandonades.

Les dues subhastes per a l'alienació del total de 12 embarcacions s'havien convocat després de l'acord adoptat pel Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears el passat mes de juny i a principis del present mes van quedar resoltes després de procedir a la seva adjudicació.

L'import d'adjudicació finalment ha estat de 11.100 euros, sent el preu de sortida de 6.850 €.

Amb aquesta subhasta s'ha aconseguit a més alliberar espai portuari, concretament dos amarratges al Port d'Andratx, un amarratge al port de Sant Antoni d'Eivissa, un punt de fondeig a Porto Colom i tres places de varador en els ports d'Andratx, Porto Colom i Pollença. A més, s'ha evitat també haver d'assumir les despeses relatives al desballestament i destrucció de les mateixes i que tenia un cost d’ uns 2.500 € per embarcació -entre transport i destrucció controlada-, fet que ha suposat un estalvi de més de 25.000 €.

Cal a dir que han quedat desertes 2 embarcacions abandonades, si bé i causa de la publicitat del procediment que s'ha efectuat, una empresa s'ha interessat per emportar-se-les sense cap cost.



Imatge del port de Sant Antoni on es va alliberar un amarratge després de la subhasta.