Ports Illes Balears inverteix més 2, 8 milions d’euros en la millora del port de Sant Antoni

03/10/2019, 16:31

Avui ha començat la demolició de l’edifici de les oficines de PortsIB.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí i batlle de Sant Antoni, Marcos Serra,ha realitzat una visita al port de Sant Antoni per donar compte de totes les actuacions realitzades, les que estan en marxa i les que ben aviat començaran i que suposen una inversió de més de 2,8 milions d'euros en la millora del port de Sant Antoni i del seu entorn.

El conseller i la resta d'autoritats han presenciat la demolició de l'edifici actual de Ports de les Illes Balears (Ports IB) que donarà pas a la construcció d'un nou edifici d'oficines, adequat al nombre de llocs de treball i a les necessitats actuals, i que inclourà banys, magatzems i vestidors pels usuaris del port. Aquesta actuació suposa una inversió global de 855.748,70 euros.

El conseller ha explicat que hi ha altres actuacions previstes en els mesos vinents al port de Sant Antoni. Aquestes obres són: la renovació del tancament de l'estació marítima, amb una inversió que ascendeix a 290.000 euros; la renovació de la pavimentació entre el dic i la confraria de pescadors que ascendeix (305.000 euros); actuacions de manteniment de la passarel·la per a l'accés de vianants a l'estació marítima i els pantalans del nàutic (85.000 euros); el recalçament i condicionament del moll plataforma de l'estació (440.000 euros); climatització de l'estació marítima (190.000 euros) i l'adequació del triangle de sorra del port amb la incorporació d'una edificació per a la venda de (390.000 euros).
"Totes aquestes intervencions contribueixen a fer del port un espai per a tothom i a embellir la zona", ha destacat el conseller.

Cal recordar que, en el cas del port de Sant Antoni ja s'han realitzat diferents actuacions en la passada legislatura: la solució al problema de despreniments de ses Coves Blanques, amb una inversió de 145.069,49 €; la renovació integral de la instal·lació elèctrica del port (una inversió de més de 381.000 euros); les noves torretes de serveis en els pantalans, amb una inversió de 15.659,06 euros; i l'adequació del paviment en el tram del passeig marítim entre el dic i l'entrada al club nàutic, actuació que ha suposat una inversió de 337.915,37 euros.