Instal·lació de desfibriladors als ports de les Illes Balears

29/09/2010, 16:55

Ports IB instal·la desfibril·ladors semiautomàtics externs a diferents ports de gestió directa del Govern de les Illes Balears i forma al personal portuàri pel seu ús en cas d'emergència mèdica.

A una primera fase, durant l’any 2009, es varen col·locar a les terminals portuàries de Ciutadella i Sant Antoni.. En aquesta segona fase s'han instal·lat als ports de Cala Bona, Cala Figuera, Cala Rajada, Colònia de Sant Jordi, Pollença, Porto Cristo i Fornells

D’aquesta forma segueixen les recomanacions fetes per les organitzacions científiques, que aconsellen la introducció ordenada d’aquests aparells als llocs en què es concentra o transita un gran nombre de persones.

Els desfibril·ladors semiautomàtics externs (DESA) són uns equips de maneig molt fàcil que incorporen un sistema computeritzat d’anàlisi del ritme cardíac i que només quan els elèctrodes detecten que el cor fibril·la autoritzen la descàrrega elèctrica que permetrà la recuperació d’un ritme cardíac viable, una operació que es fa polsant un únic botó.

Disposen, a més, d’una «clau pediàtrica» que permet l’ús del desfibril·ladors en pacients pediàtrics (fins a 25 kg) sense haver de canviar els elèctrodes.

La desfilibril·lació està considerada per la comunitat mèdica com a clau per a la supervivència de molts pacients amb patologies cardiaques.