Ports IB i l'ajuntament des Mercadal coordinen les tasques d'àmbit municipal incloses en les obres del port de Fornells

01/08/2022, 10:05

El director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, i la gerent de Ports IB, Cristina Barahona, han mantingut avui una reunió amb el batle des Mercadal, Francesc Xavier Ametller i amb la presidenta de la Junta Local de Fornells, Eulària Garriga, entre d'altres, per continuar fent feina conjunta en les obres que s'estan desenvolupant al port de Fornells.

El motiu d'aquesta reunió ha estat principalment continuar coordinant les actuacions municipals incloses en el projecte, com la renovació de les xarxes municipals de sanejament i aigua potable, recollides en el conveni signat entre Ports de les Illes Balears i l'ajuntament des Mercadal.

Així mateix, durant la trobada, s'ha compartit la planificació de reinici dels treballs, prevista una vegada hagi conclòs la temporada turística, quan està previst finalitzar les tasques d'urbanització i dur a terme una part important de les tasques marítimes incloses en el projecte de reforma del Port, com és la reparació de cantils, el dic d'entrada i la col·locació dels pantalans, entre d'altres.

Des de l'ajuntament es compartirà i consensuarà aquesta planificació amb comerciants i restauradors amb la finalitat de mitigar al màxim l'impacte de les obres en l'activitat econòmica de la localitat.

Reunió amb ASMEN

D'altra banda, Xavier Ramis i Cristina Barahona, s'han reunit també amb el president de l'associació d'empreses nàutiques ASMEN, Justo Saura, i altres representants de l'entitat, per escoltar les seves demandes i informar-los sobre l'estat del projecte d'ordenació i la planificació prevista de represa de les obres.

El director general i la gerent de Ports de les Illes Balears han destacat que s'està fent feina per donar estabilitat econòmica a les empreses del sector i garantir la continuïtat de la seva activitat al Port de Fornells.

En aquest sentit, han explicat als empresaris que els serveis tècnics estan fent feina en els plecs de condicions que regiran les concessions dels pantalans, per poder iniciar el procediment al més aviat possible.

Així mateix, s'han emplaçat una reunió aquest mes d'agost per a tractar qüestions tècniques relacionades amb l'execució de les obres.