El Port de Fornells recupera un espai públic de 1.500 m2 amb les obres executades fins ara per PortsIB

04/07/2022, 10:21

Ports Illes Balears ha donat per finalitzades aquest divendres les obres previstes dins la primera part de la fase 2 del projecte de reforma del Port de Fornells, en el qual el Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, inverteix més de 9 milions d’euros.

En aquesta segona fase, que es reprendrà una vegada hagi finalitzat la temporada turística, s’ha treballat intensament en la millora del sanejament municipal i en l’obertura d’un nou espai públic: una plaça de 1.500 metres quadrats, que tant residents com visitants ja podran gaudir aquest estiu. S'ha recuperat així un espai públic que abans estava ocupat per aparcaments i altres instal·lacions, amb el que suposa de millora d’accessibilitat a la zona.

També s’han deixat acondicionats altres espais com són les grades, a un costat de la plaça, que serveixen de platgeta, amb un paviment provisional que permetrà utilizar aquesta área com a zona per nedar. La benzinera també està instal·lada i la setmana que ve es realitzaran les proves d’ús amb combustible. La rampa de varada pública també està acondicionada provisionalment i permetrà l'ús públic. Amb això es finalitzen les obres previstes fins la temporada d'estiu. La represa de les obres es consensuarà amb l'Ajuntament des Mercadal i els comerciants i restauradors de la zona, amb l’objectiu d’allargar al màxim la temporada turística.

Aquests dies, només queden pendents algunes tasques relacionades amb el nou edifici del Port, que no afecten a la zona d’ús públic, com és pintar les façanes i treballs d’interior.

Ja cap a la tardor, Ports IB finalitzarà les tasques d’urbanització i durà a terme una part important de les tasques marítimes incloses en el projecte de reforma del Port de Fornells com és la reparació de cantils, el dic d’entrada i la col·locació dels pantalans, entre d’altres.