Les obres de reforç del dic de Cala Rajada avancen a bon ritme

27/06/2022, 10:24

Les obres més importants que es fan al port de Cala Rajada i que consisteixen a reforçar el dic actual del port avancen segons la planificació prevista. L’objectiu d’aquesta intervenció és assegurar l’estabilitat estructural del dic, així com reduir el depassament del port davant les onades per millorar-ne l’operativitat. Aquesta actuació va començar el mes de febrer i té previst un termini d’execució de dotze mesos.

Actualment s’està fent una prova en sec que simularà un talús d’escullera natural a l’explanada interior del port. Aquest assaig es du a terme amb els mateixos equips que s’utilitzaran en la col·locació definitiva dels hexàpodes de formigó ecològic.

Un cop acabades aquestes proves es col·locarà de manera definitiva el talús de protecció, que constarà d’un mantell d’una capa de peces de formigó conegudes com a hexàpodes que estan fabricades amb formigó ecològic amb la incorporació d’un producte anomenat ECOncrete que facilita la proliferació de vida marina. La col·locació d’aquests blocs de formigó s’ha de fer de forma molt precisa per tal que quedin ubicats correctament per protegir de l’onatge i reduir els problemes d’agitació dins el port.

Les obres de reforç del dic suposen una inversió de 4,8 milions d’euros que s’afegeixen als 0,6 milions de l’estabilització del penya-segat que es va fer abans de l’estiu.