Ports IB millorarà l'operativitat dels pescadors i facilitarà l'accés els dies de venda directa al port de Cala Bona

21/03/2022, 09:39

Aquest matí, representants de Ports Illes Balears, l’Ajuntament de Son Servera i els pescadors del port de Cala Bona han mantingut una reunió per clarificar l’accés a les instal·lacions portuàries per part dels diferents usuaris d’aquestes.

Al llarg de la trobada s'ha revisat la situació actual i s'ha arribat a un acord per millorar el funcionament de la zona d'aparcament els dies d'obertura del punt de venda directa de peix.

Per un costat, es mantindrà la barrera d'accés al pàrquing oberta durant l'horari de venda directa dels pescadors -dimarts i divendres, a l’hivern i de dimarts a dissabte, a l’estiu- per facilitar l’accés dels clients i es millorarà la senyalització indicant els horaris, el temps permés d'estada i les zones que han de quedar lliures per permetre la circulació.

També s’ha acordat que cada barca tindrà dues targetes per accedir amb el cotxe a la zona portuària, al mateix temps que Ports IB facilitarà dues targetes més de lliure disposició a la Confraria de Pescadors. Amb aquesta redistribució de targetes d’accés es pretén donar més maniobrabilitat als pescadors a l’hora d’entrada i sortida de les instal·lacions.

A la reunió, s'han revisat altres temes que afecten els pescadors i s'ha acordat mantenir reunions tècniques específiques per estudiar possibles millores en l'operativitat, en particular, del punt de venda.

A la trobada han assistit Francesc Xavier Ramis, director general de Transport Marítim i Aeri i la gerent de Ports IB, Cristina Barahona; la batlessa de Son Servera, Natalia Troya i el regidor d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, Miquel Àngel Espases; el patró major Joan Teret, el president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnin, Francisca Vives, secretària de la Confraria de Pescadors i els pescadors del port de Cala Bona.