Ports IB i l’Autoritat Portuària de Balears sumen esforços en la sensibilització sobre els residus abandonats a la natura amb motiu del Dia de les Illes Balears

24/02/2022, 12:55

Con el lema «En el mar deja sólo tu estela», ambas entidades portuarias organizan actividades en todas las Islas de la mano del proyecto LIBERA

Amb motiu del Dia de les Illes Balears i amb el lema «A la mar deixa només la teva estela», Ports de les Illes Balears i l’Autoritat Portuària de Balears han sumat esforços enguany per estendre arreu de les Illes les activitats de conscienciació a la ciutadania sobre el greu problema ambiental que representen els residus abandonats a la natura i el seu impacte sobre la flora i la fauna.

Per això, entre el 26 de febrer i l’1 de març, s’oferiran tallers familiars amb xerrades i campanyes de caracterització de residus a diferents ports de les Illes Balears de la mà del projecte LIBERA. Creat l’any 2017 per l’ONG SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes, aquest projecte treballa en la conscienciació i mobilització de la ciutadania per mantenir els espais naturals lliures de residus.

L’objectiu és involucrar tota la ciutadania i explicar el paper que té cada un per poder evitar la contaminació i així protegir els entorns naturals de les Illes Balears. Així, s’han programat els actes següents:

  • Dissabte 26 de febrer, hi haurà dos actes: un a l’estació marítima del port de Sant Antoni de Portmany i un altre al port de la Savina
  • Diumenge 27 de febrer, al port antic de Ciutadella davant les oficines de Ports de les Illes Balears
  • Dilluns 28 de febrer, a la seu institucional de l’APB al port de Palma
  • Dimarts 1 de març, a Porto Cristo

Es faran dues sessions familiars a cada port a les 11.30 i a les 12.30 h. Les persones interessades a participar s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari.

Adjuntam cartell de les activitats previstes - Descarregar