Ports IB i Creu Roja reben el reconeixement de Salvament Marítim a Sant Antoni de Portmany.

15/09/2021, 09:06

Les tres institucions col·laboren, des de fa anys, de forma fluida i coordinada durant les campanyes d'estiu al port eivissenc.

Ports dels Illes Balears va rebre ahir l'agraïment dels representants de la E.P.E SOCIETAT DE SALVAMENT I SEGURETAT MARÍTIMA a Eivissa per les atencions i l'assistència prestada durant les campanyes d'estiu a les guardamars amb base al port de Sant Antoni de Portmany.

D'aquesta manera, l'ens públic va voler destacar la fluïda col·laboració que ambdues entitats mantenen des de fa anys amb el propòsit de garantir la seguretat dels usuaris i les embarcacions que transiten pel litoral eivissenc.

Durant l'esdeveniment, que va tenir lloc a l'Estació Marítima del port de Sant Antoni, Salvament Marítim va voler destacar i agrair també la important ajuda que els voluntaris de la Creu Roja, en la seva tasca de Salvament Marítim a través del seu voluntariat com a dotació de les LS-URÀ i LS-POSIDÒNIA, ofereixen en les tasques de recerca i salvament que tenen lloc a la zona. En aquest sentit, es va recordar també que la Creu Roja compleix en 2021 50 anys al mar donant un servei de Salvament Marítim disponible 24 hores a el dia, els 365 dies de l'any.

Durant la celebració, que va comptar amb la presència de Miguel Félix Chicón, Cap CCS a Palma, Manuel Marín, president de la Creu Roja d'Eivissa, Luis Gascón, capità marítim d'Eivissa i Formentera, Enrique J. Penya, capità de la Guardamar Polimnia, i Cristina Barahona, directora gerent de Ports IB es va realitzar un intercanvi d'obsequis i mètopes entre les institucions participants com a mostra de gratitud i reconeixement.

En els seus parlaments, els representants de les diferents administracions van destacar la fluïdesa de la comunicació i la companyonia entre institucions. Una tònica constant durant les múltiples temporades en què els tres organismes han col·laborat per assegurar l'èxit en les tasques de recerca i salvament en el mar.