PortsIB prohibeix l'entrada d'embarcacions a Cala des Frares per a conservar la pradera de posidònia

15/08/2021, 11:00

PortsIB, en coordinació amb l’Ajuntament de Ciutadella, ha decidit limitar per complet l’entrada d’embarcacions a Cala des Frares, una cala situada dins la zona portuària del port de Ciutadella.

Aquesta cala compta amb una extensa pradera de posidònia, fet que fa que no estigui permès el fondeig damunt aquesta planta marina. Així i tot, els darrers temps des de l’Ajuntament i els veïns de la zona, s’ha denunciat en vàries ocasions el fondeig a dins la cala.

És per això que des de PortsIB, fent ús de les seves competències en zona portuària, ha decidit prohibir l’entrada d’embarcacions per acabar amb aquesta pràctica extesa a aquesta zona.

S’han instal·lat unes boies que delimiten l’entrada a la platja i durant aquests primers dies hi haurà agents de PortsIB que explicaran a les embarcacions la nova limitació a Cala des Frares.

Cal recordar que PortsIB només té competències per dur a terme aquestes limitacions a les platges que es trobin dins zona portuària. Aquesta decisió s’ha adoptat per fer complir amb la normativa vigent i respectar el medi natural, garantint així que cap embarcació fondejarà damunt la pradera de posidònia de Cala des Frares.