Ports IB comunica a l'Ajuntament i entitats la formació de l'equip d'arqueòlegs i marger que planificarà i participarà en les obres del moll de Portocolom

24/03/2021, 10:01

Ports de les Illes Balears (Ports IB) ha comunicat a l'ajuntament de Felantix i totes les entitats i associacions interessades en el projecte d'obra al moll de Portocolom la selecció de l'equip d'especialistes que configuraran l'assistència tècnica a la direcció de les obres. Al mateix temps ha demanat a totes les parts implicades que designin el seu representat a la comissió de seguiment que es va acordar crear el passat dia 24 de febrer.

L'equip de l'assistència tècnica ha estat definit per l'àrea de patrimoni del Consell Insular i estarà liderat per Jaume Cardell, tècnic de Patrimoni del Consell Insular. Integren l'equip els següents especialistes: un arqueòleg subaquàtic que revisarà les feines baix l'aigua; un arqueòleg que es responsabilitzarà de l'aixecament topogràfic de l'empedrat i el moll i també documentarà les fases constructives que resultin i, finalment, un mestre marger que supervisarà tant la retirada de tota l'obra de pedra com la seva posterior recol·locació.


Aquest equip d'assistència tècnica redactarà, en primer lloc, el protocol que ha de seguir l'empresa constructora per a la identificació, classificació, catalogació i desmuntatge del moll. I una vegada determinada la forma en la qual fou construït el moll, redactarà el protocol per la reconstrucció i reforç.


Una vegada es completin aquests documents, seran traslladats a la comissió de seguiment per tal d'obtenir el major consens en la forma d'actuar.


Les obres -tot i que estiguin adjudicades des de la passada setmana perquè el procés de licitació ja estava obert- no començaran, tal i com es va acordar en la reunió del 24 de febrer, fins que l’equip d’assistència tècnica liderat pel departament de Patrimoni del Consell de redacti el procediment d’execució i s’hagi produït el pronunciament d’aquesta comissió de seguiment que s’espera quedi constituïda en els propers dies.

 

PortsIB ha obert la possibilitat de formar part de la comissió de seguiment a les entitats que varen assistir a la reunió del passat mes, entre les que es troben l’ Ajuntament de Felantix, Salvem Portocolom, GOB, Associació de veinats de Portocolom, Associació de comerciants de Felanitx, Gremi de margers, Terraferida, Amics dels Clossos, ARCA i Patrimoni del Consell de Mallorca, entre d’altres.