Entren en funcionament els punts de càrrega per a vehicles elèctrics de Ports IB

05/02/2021, 11:19

Ja es poden utilitzar les primeres estacions de recàrrega de vehicles elèctrics que Ports IB ha situat en els pàrquings dels seus ports de Cala Rajada, Porto Cristo, Colònia de Sant Jordi, Andratx, Sóller, Porto Colom i Son Blanc, a Ciutadella.

En total es tracta de 31 punts d'entre 7,4 i 22kw cada un, que ofereixen la possibilitat de recarregar vehicles elèctrics de forma gratuïta a qualsevol ciutadà, ja que estan situats en zones d'aparcament de lliure accés.

Els punts de recàrrega formen part d'un projecte d'impuls d'energies renovables al qual Ports IB ha destinat més d'un milió d'euros i que suposa també la instal·lació de sistemes fotovoltaics en la seva xarxa portuària.

L'objectiu de la iniciativa és aconseguir l'autosuficiència energètica de les instal·lacions de Ports IB i, alhora, posar a disposició de tots els ciutadans punts de recàrrega per contribuir a la progressiva implantació de vehicles elèctrics. Ports IB és un bon exemple d'això, ja que tota la flota de vehicles de l'ens públic és ja elèctrica.

El projecte, que ha suposat una inversió de 1.025.473 € en 9 dels 13 ports gestionats de manera directa, ha estat cofinançat per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, com pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional ( FEDER), en el marc de el Programa Operatiu de les Illes Balears 2014-2020.

Els punts dels ports de Cala Rajada, Porto Cristo i la Colònia de Sant Jordi han estat ja introduïts a la MELIB, la xarxa pública de recarrega elèctrica del Govern balear, i en els propers dies, també ho faran la resta de les estacions de recàrrega. El sistema de gestió de la mobilitat elèctrica de les Illes Balears disposa d'un mapa en el qual s'inclouen i es localitzen tots els punts de recàrrega pública integrats en el sistema MELIB, a més del seu estat en temps real.

És important recordar que el MELIB és ja la xarxa de recàrrega pública més gran de sud d'Europa amb més de 500 punts de càrrega distribuïts per totes les Illes Balears, per la qual cosa es consolida com una eina fonamental per a la descarbonització, la millora de la qualitat de l'aire i l'increment de la mobilitat sostenible