Ports IB finalitza les obres de la primera fase de la reforma integral del port de Fornells

25/06/2020, 15:12

Aquest matí, el conseller de Mobilitat i Habitatge Marc Pons, juntament amb el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, acompanyats per el batle des Mercadal, Francesc Ametller i la consellera de cooperació local del consell de Menorca, Cristina Gomez han visitat les obres acabades de la primera fase de la rehabilitació integral del port de Fornells.

L'actuació global implica una inversió de 7,5 milions d'euros per millorar les prestacions, serveis i imatge d'un dels ports més emblemàtics de Menorca i de les Illes Balears.
Avui ha finalitzat la primera fase d'aquesta actuació global que ha consistit en la substitució de la caseta provisional de vestuaris per a usuaris per una edificació adossada i integrada al dic. També s'ha executat la renovació de les instal•lacions i xarxes de servei tant portuàries com municipals que discorren entre el carrer Governador i la plaça del Mar, en coordinació amb l'Ajuntament des Mercadal. S'ha renovat el paviment de la zona, eliminant l'asfalt i col·locant un sòl més integrat, similar al que es troba al nucli històric de Fornells. Igualment, també s'ha revisat l'enllumenat públic previst en el projecte després de l'aprovació del Reglament de Protecció del Medi Nocturn de Menorca i l'atorgament a Menorca de la certificació Starlight. S'ha reduït l'alçada i s'han canviat característiques tècniques, tant de les òptiques com dels elements de control dels fanals. Aquesta primera fase s'ha executat per un import de 965.804 euros.

El conseller Marc Pons ha destacat: "la gestió de PortsIB a la passada legislatura ens va permetre iniciar el desenvolupament d'un ambiciós pla d'inversions que té continuïtat en aquesta. Als ports de Menorca, Fornells i els dos de Ciutadella, entre les inversions realitzades la passada legislatura, les que estan ara en marxa i les previstes fins a 2023 la inversió supera els 24,2 milions d'euros". Pel que fa a Fornells, el conseller Pons ha afegit: "hem actuat en col·laboració amb l'Ajuntament per dissenyar i executar un projecte molt ambiciós que respon a una demanda històrica dels ciutadans del municipi. Històricament Fornells ha estat mancat d'actuacions globals i integrals, aquest projecte suposarà no només la millora de la imatge sinó també de les seves prestacions i serveis". Finalment, el conseller ha recordat que la crisi de la Covid19 ha fet replantejar els projectes del Govern per poder prioritzar les àrees estratègiques per fer front aquesta situació d'inestabilitat econòmica. Així i tot, el projecte de Fornells es manté, ja que és un dels projectes declarats prioritaris pel Govern de les Illes Balears, per la gran millora en la infraestructura i les instal·lacions del port.