PORTS IB reobre el seu sistema de reserves on-line

15/06/2020, 07:59

Amb l'entrada a la Fase III la navegació recreativa està permesa entre totes les Illes Balears

Mallorca, Menorca i Eivissa varen entrar la setmana passada a la Fase III del pla de la desescalada elaborat pel Govern, sumant-se a Formentera, que es ja es trobava en aquest nivell de desconfinament des del dia 1 de juny. La principal novetat d'aquesta fase és la possibilitat de circular lliurement entre illes, sense restriccions i per qualsevol motiu, tal com ha recollit l'ordre que es va publicar el passat diumenge 7 de juny en el BOIB.
Pel que a la nàutica d'esbarjo es refereix, la fase 3 es traduirà en la possibilitat de navegar entre illes, permetent-se totes les activitats nàutiques d'esbarjo, sense més limitacions que les que regeixin amb caràcter general, com poden ser les de caràcter territorial i l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció.

En línia amb aquesta nova situació, Ports IB ha tornat a posar a disposició dels seus usuaris el seu sistema de reserves online. D'aquesta manera, ja es poden sol·licitar amarraments de forma telemàtica per a embarcacions amb port base a qualsevol de les illes i que realitzin una navegació interinsular.

El tràmit és accessible des de la pàgina web corporativa de PORTS IB en el següent enllaç:
https://www.portsib.es/es/paginas/inicio#consultaform

No obstant això, de moment no està permès l'amarratge en trànsit d'embarcacions procedents de ports de la Península o de qualsevol altre país ja que, durant la Fase III continuaran les restriccions per als desplaçaments a altres zones del territori nacional, que continuen estant permesos només per motius sanitaris, laborals, professionals, de retorn a lloc de residència familiar, assistència i cura de gent gran, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situació de necessitat.

Des de Ports IB recordem que, encara que els nostres ports estan oberts i compten amb totes les mesures sanitàries de protecció, higiene i desinfecció per poder oferir un servei segur i de qualitat tant per a usuaris com per a treballadors, els tràmits telemàtics ofereixen una alternativa ràpida i efectiva que, a més, afavoreix la lluita que tots estem realitzant contra la propagació del COVID-19.