El conseller Marc Pons anuncia la recuperació dels habitatges en concessió a Fornells

26/02/2020, 11:45

/Les obres de la rehabilitació integral del port avancen amb el calendari previst i la primera fase estarà finalitzada abans de començar la temporada turística

Aquest matí el conseller de mobilitat i habitatge, Marc Pons, acompanyat pel batle d'es Mercadal Francesc Ametller, el director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis i la presidenta de la Junta Local de Fornells, Eulàlia Garriga, ha anunciat la recuperació dels habitatges en concessió de Fornells.
 

Les quatre edificacions situades al C/Governador 2,4,8 i 10 es troben afectades pel que s'ha anomenat "efecte 2018", en compliment a la Llei de Costes de 1988 que preveu que totes les concessions administratives anteriors a la seva aprovació tendran un termini de vigència màxima de trenta anys; això suposa que finalitzaren el passat mes de juliol de 2018.

En aquest sentit el conseller Marc Pons ha dit que: "finalment hi ha un acord tancat amb tots els propietaris, i tot i les diferències inicials vull agrair la seva predisposició. Avui recuperam aquestes concessions que passen a ser gestionades per PortsIB". Pel que fa als usos el conseller ha afegit que: "treballam des del consens amb l'Ajuntament i la Junta Local de Fornells i d'aquí a dos mesos podrem explicar a quins usos es destinaran els habitatges recuperats".

Hi ha quatre edificacions a Fornells en règim de concessió administrativa, d'aquestes quatre, tres ja han lliurat les claus i queda una darrera construcció que està previst a l'acord que es lliurin les claus dia 5 de maig.

En paral·lel, a la roda de premsa, també s'ha explicat l'estat de les obres de la rehabilitació integral del port de Fornells. El conseller Marc Pons ha afirmat que: "a l'inici de la passada legislatura ens trobàvem amb una mancança d'inversions de dècades que havien anat deteriorant el port. Hem anat fent passes que van donant resultats i ens trobam a l'equador d'un projecte de rehabilitació integral amb una inversió total de 9 milions d'euros".

Les obres avancen d'acord amb el calendari previst, on abans de l'inici de temporada d'estiu havia d'estar finalitzada aquesta primera fase i així serà. Després al mes d'octubre de 2020 començaran les obres corresponent a la zona del Pla. La inversió en conjunt de 9 milions d'euros millorarà la façana marítima de Fornells, un dels llocs més emblemàtics de Menorca i donarà molt millor servei als veïnats del port.