Govern i Consell de Menorca instal·len papereres marines per la recollida de residus contaminants al port de Ciutadella

05/02/2020, 16:57

El conseller Marc Pons ha anunciat que dia 10 de febrer comencen les obres de l’escala del pàrquing

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, han signat el Conveni que ha permès la instal·lació de tres papereres aquàtiques al port de Ciutadella. Es tracta d’uns dispositius de recollida de residus que permetran la recollida de les escombraries que suren entre els embarcadors del port mitjançant un sistema de filtratge.

La instal·lació d’aquestes papereres forma part del projecte «Instal·lació de Seabins a Menorca», una de les propostes guanyadores de la iniciativa de pressupostos participatius del Consell Insular. La posada en marxa dels dispositius ha tengut lloc una vegada que el conseller de mobilitat i habitatge del Govern Balear, Marc Pons i la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, han signat el Conveni de col·laboració entre ambdues administracions.

Els dispositius de filtratge estan fabricats amb materials reciclats i funcionaran les 24h del dia. Han estat dissenyades per interceptar residus flotants, macro i micro plàstics, micro fibres i fins i tot residus líquids com restes de carburant, detergents i olis.

El conseller Marc Pons ha contextualitzat aquesta iniciativa dins el paquet de mesures de millora del Port de Ciutadella que durà a terme el Govern aquest any 2020. La inversió total que farà Ports IB al port de Ciutadella enguany és prop de 750.000€ amb quatre grans projectes. Aquest pròxim dilluns dia 10 començaran les obres de l'escala del pàrquing del Moll Nord, un projecte que donarà resposta a una demanda dels veïnats del municipi i que possibilitarà la unió del camí de Sa Farola amb el moll comercial. L'altra projecte que ja ha començat és la instal·lació de la planta fotovoltaica sobre les noves marquesines de l'aparcament del Port exterior. Finalment, el mes de març està previst que comencin les obres de reparació del taló del Moll de ponent al port exterior.