Ports IB cedeix al Consell de Mallorca un dels habitatges recuperats de Portocolom

13/11/2019, 15:43

/Marc Pons i Catalina Cladera signen un protocol per integrar l’edifici recuperat pel venciment d'una concessió en domini públic a la xarxa d'espais del Museu Marítim de Mallorca

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, el directora general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis, presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han visitat avui l’edifici que ha recuperat Ports de de les Illes Balears a Portocolom.

Està previst, que aquest immoble s’integri a la xarxa d’espais del Museu Marítim de Mallorca. Allà s’ha signat el protocol que dóna al sus a la tramitació perquè el Govern cedeixi aquest espai al Consell i es destini a un ús públic i cultural.

Es tracta d’un edifici situat a Portocolom, a la carretera del far, recuperat pel Govern de les Illes Balears una vegada extingida la concessió en domini públic i que una vegada signat el conveni de cessió i adaptat l’espai al seus nous usos, ampliarà els espais destinats a la conservació i difusió del patrimoni marítim de Mallorca, dins el projecte del Museu Marítim. D’aquesta manera, Portocolom se sumà a les altres dues seus que actualment té el Museu Marítim; la de ses Veles a Palma i el museu de la Mar al Port de Sóller.

El conseller Marc Pons ha destacat el que suposa la recuperació d’una construcció que tenia un ús privatiu i donar-li un ús públic. «El repte no era tant recuperar un espai privat, com el fet de poder donar-li un ús que repercutís en benefici dels veïnats de Portocolom i de tota la societat, i poder oferir una visió de conjunt de l’illa», ha destacat Pons.

«Amb el compromís que hem signat avui, contribuirem a que el Museu Marítim sigui present a un nou punt de Mallorca, a Portocolom, i anam complint l’objectiu de descentralitzar-lo, acostant la cultura marítima a tot Mallora i a recuperar el patrimoni marítim de l’illa i tot el que està relacionat amb la mar», ha apuntat la Presidenta.

A l’acte han assistit també el balte de Felanitx, Jaume Montserrat, qui ha celebrat la conversió en ús públic d’aquest espai, i el director gerent del Museu Marítim, Albert Forés.

L’edifici que allotjarà aquesta nova seu del Museu Marítim de Mallorca té una superfície de 230 metres quadrats i és un espai molt conegut i emblemàtic de Portocolom.

Ports de les Illes Balears, segueix amb la tramitació per recuperar els altres immobles objecte de concessions, en tots ells es destinarà el seu ús a activitats portuàries i públiques.