Ports IB reprèn les obres del port de Fornells amb la renovació de les xarxes de serveis i nous paviments

11/11/2019, 15:18

Les actuacions que es duran a terme completen la primera fase de la reforma integral i estan valorades en 1.062.393 euros

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel batle des Mercadal, Xisco Ametller; el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis i la regidora Lali Garriga, ha anunciat avui, en una vista al port, l’inici de la segona part de la primera fase de la rehabilitació del Port de Fornells, que implicarà, entre d’altres actuacions, la renovació de les xarxes de serveis.

La reforma integral del port de Fornells ha estat un projecte consensuat amb l’Ajuntament i els veïnats i que suposa una inversió total de 8,5 milions d’euros. A més de la millora dels serveis del port i la seva imatge també permet abordar la millora de serveis pròpiament municipals i guanya espai públic per a la ciutadania.

El projecte de reforma integral està dividit en dues fases, actualment comencen les obres de la segona part de la primera fase.

Les obres consisteixen bàsicament en la renovació de les instal·lacions i xarxes de servei tant portuàries com municipals que discorren entre el carrer Governador i la Plaça del Mar. També es renovarà el paviment de la zona, eliminant l'asfalt i col·locant un sòl més integrat, similar al que es troba al nucli històric de Fornells. Aquesta intervenció és fruit de la signatura d’un conveni entre PortsIB i l’Ajuntament d’Es Mercadal, on PortsIB aporta 897.381 euros i l’Ajuntament 165.012€.

El termini d’execució d’aquesta intervenció serà de 4 mesos, per tant estarà a acabada abans de Pasqua.

El conseller Marc Pons també ha afegit que una vegada conclosa la primera fase del projecte, s’abordarà la segona fase, ja dins 2020.

Per una altra banda, el conseller Marc Pons ha recordat avui que ja s’han enviat les comunicacions als concessionaris dels habitatges del C/Governador de Fornells perquè en un termini de 8 dies -des del moment de notificació-  lliurin les claus d’aquestes cases.

Durant la visita a Fornells, el conseller també ha recordat que s’ha pressupostat 1.500.000 euros per a la construcció de 12 habitatges de protecció oficial a Fornells. Es preveu que a finals de 2020 es puguin licitar les obres per començar a construir-los.