La Conselleria de Mobilitat i Habitatge condemna l’agressió a un guarda molls de Ports IB del Port d’Andratx

15/09/2019, 15:01

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge condemna públicament l’agressió patida aquesta setmana per part un guarda molls de l’ ens públic Ports de les Illes Balears (Ports IB) mentre desenvolupava la seva feina al port d’Andratx.

Al mateix temps, la Conselleria informa que Ports IB va activar el seu protocol en cas d’agressions i dóna tot el seu suport al treballador.

Els fets van ocórrer el dijous, a les 12.30 hores, quan el guarda molls es trobava realitzant les seves funcions d’inspecció i vigilància, i fou agredit per part d'un usuari que va colpejar el treballador de Ports IB a la cara. El treballador advertí una familiar de l’usuari que no podia estacionar a la zona on ho havia fet per ser zona groga i aquest fet va provocar l’agressió.

De manera immediata, es posaren els fets en coneixement de la Guàrdia Civil, els agents de la qual es personaren al moll i es feren càrrec de la situació.

Ports de les Illes Balears ha aplicat el protocol per aquests casos, que preveu assistència i suport jurídic als professionals involucrats.

Cal recordar que d’acord amb la Llei 10/2005, de 21 de juny, de Ports de les Illes Balears el personal habilitat de Ports de les Illes Balears, en l’exercici de les seves funcions, té la condició d’ agent de l’ autoritat.