Consell de Govern: EL GOVERN APROVA LA DESPESA D’1,1 MILIONS PER A L’EDIFICI DE PESCADORS DEL PORT DE SÓLLER I LA MILLORA DE L’ENTORN

08/06/2018, 15:11

\ La previsió és que les obres comencin l’octubre i es disposi de la nova llotja abans de l’estiu de 2019
\ Ports IB ha recuperat per a l’ús públic 4.300 m2 destinats abans al club nàutic

El Govern ha autoritzat a Ports de les Illes Balears (Ports IB) l’expedient de despesa per poder licitar les obres d’execució del projecte de millora del Port de Sóller, que inclou la nova llotja de pescadors. El projecte suposa una inversió d’1,1 milions d’euros, en dues anualitats: 418.288 euros per al 2018 i 697.147 euros per al 2019.
 
La previsió és que les obres de la futura llotja comencin el proper mes d’octubre, per tal de no interferir en la temporada turística, i que estigui disponible abans de l’estiu de 2019. 
 
Amb aquest projecte, el Govern compleix amb una històrica reivindicació dels pescadors i ha estat possible després que Ports IB hagi rescatat més de 4.300 metres quadrats de terreny que tenia cedits en concessió per destinar-los ara a ús públic.
 
El projecte consta d’un únic edifici i de la urbanització de l’espai que l’envolta. L’objectiu és que el conjunt que es conformi entre aquest edifici i la zona del club nàutic (en concessió) ofereixi un aspecte formal similar visualment.
 
L’edifici que construirà Ports IB tindrà tres àrees diferenciades:
 

  • Zona per a l’activitat de pesatge i venda, acompanyada dels espais auxiliars necessaris (cambra i magatzem de gel).
  • Magatzem de xarxes per als pescadors.
  • Oficina, vestidor i banys.

 
La zona que separa l’àrea de venda de la resta estarà diferenciada amb un passadís d’accés a l’aire lliure.
L’actuació es complementa amb l’adequació d’un aparcament públic en superfície que delimitarà l’àrea amb el començament de la zona de concessió.
 
El projecte inclou un tractament paisatgístic amb buguenvíl·lies a l’entrada i un bosc virtual de palmeres washingtònies a la zona de l’aparcament, que, a la vegada, serviran per fer ombra.
 
L’espai es complementarà amb un conjunt de tamarindes ordenats a partir d’elements de mobiliari urbà.
 
Pel que fa a la instal·lació de l’enllumenat, Ports IB en modificarà tot el sistema, canviarà la xarxa de baixa tensió i instal·larà noves torretes de connexió al subministrament elèctric dels vaixells del port.
 
Nuevos Puertos Deportivos, SL, la concessionària del club nàutic, tindrà la meitat de l’espai del que disposava fins ara. El canvi, aconseguit de mutu acord, ha resultat molt positiu per a totes les parts.
 
Ports IB recupera espai i s’incrementa fins a 131.882 euros el cànon anual que ha de pagar la concessionària. Aquesta, de manera quasi simultània, executarà el seu projecte amb una inversió de prop de 3 milions d’euros, que recull la construcció de tres edificis, dels quals el principal serà el del club nàutic.