Ports IB conclou les millores als ports de Pollença i Es Barcarés amb més d'un milió d'euros d'inversió

07/06/2018, 15:20

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del batle d'Alcúdia, Antoni Mir, ha visitat avui el Port d'Es Barcarés amb motiu del final de les obres d'adequació i renovació de les seves instal·lacions.

També avui s'ha realitzat una visita al Port de Pollença –en aquest cas per part del gerent de Ports IB, Pedro Pugidengoles- per explicar les inversions realitzades en aquesta infraestructura portuària.

Pons ha destacat que Ports IB executa un Pla d'Inversions i Modernització dels ports de les Illes que suposa inversions que superen els 38 milions d'euros en el conjunt de les Illes. Les actuacions realitzades als ports de Pollença i al port d'Es Barcarés superen el milió d'euros.

Segons ha explicat el conseller durant la visita al port d'Es Barcarés, el Govern ha invertit 275.376,18 euros en la reforma de la infraestructura. El port d'Es Barcarés és un petit port esportiu que és molt utilitzat pels veïnats que tenen vaixells de fins a 9 metres d'eslora. Les principals actuacions que s'hi ha realitzat són les següents:
-Millora i reforma del dic d'abric, que té una amplària de 5 metres i, per això, s'ha netejat i reposat el dic actual en la zona no reformada i s'ha col·locat una escullera en la part final.
-Per arreglar l'escàs calat, s'ha fet un dragat dels fangs i les arenes, a la vegada que s'ha condicionat el fons de l'interior del port. Aquest dragat s'ha fet en diferents profunditats, en funció del tipus de vaixells que utilitza cada espai.

-S'han reposat les anelles dels amarraments i s'ha renovat tota la pavimentació amb material antilliscant, a més d'adequar-se les zones verdes.

El gerent de Ports IB, Pere Puigdengoles, acompanyat del batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha explicat les actuacions realitzades al Port de Pollença per dotar d'una major seguretat i eficiència la instal·lació. Ports IB ha invertit 727.867 euros en les millores realitzades al Port de Pollença. Les principals actuacions consisteixen en:
-La renovació de la instal·lació elèctrica, amb una despesa de 650.250 euros. L'actuació ha comprès:
-substitució de la instal·lació d'enllumenat públic exterior (39 lluminàries simples i 19 dobles model RAMA de Santa i Cole).
-execució de noves canalitzacions per a la instal·lació de cablejat subterrani i substitució de cablejat elèctric.
-adequació de preses auxiliars i mecanismes de protecció de les torretes de serveis i instal·lació de sistema prepagament amb sistema de gestió de lectura de consums en les torretes de trànsit.
-reforma i substitució de quadres elèctrics de distribució i protecció.
-obra civil associada per a l'adaptació de les instal·lacions a la normativa vigent.

-S'ha realitzat també la reforma dels banys públics amb una despesa de 77. 617, 46 euros.