La conselleria de Territori, Energia i Mobilitat inverteix més de 1,7 milions d’euros en la millora del port de Sant Antoni

24/05/2018, 15:44

El conseller de Territori,Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat pel batle de Sant Antoni, José Tur, ha realitzat una visita al port de Sant Antoni per donar compte de totes les actuacions realitzades, les que estan en marxa  i les que en breu començaran i que suposen una inversió de més de 1,7 milions d’euros en la millora del port de Sant Antoni  i del seu entorn.

La conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, a través de Ports IB, ha treballat per afrontar les reformes i actuacions que eren urgents en els ports com les que suposen una millora dels serveis i de l’entorn del port i la seva integració en el municipi sempre de manera consensuada amb l’Ajuntament per tal de fer del port un espai obert en el municipi.


En el cas del port de Sant Antoni s’han realitzat diferent actuacions. Estan ja executades:  la solució al problema del desprendiments de ses Coves Blanques  amb una inversió de 145.069,49 €; la renovació integral de la instal·lació elèctrica del port (una inversió de més de 381.000 euros), les noves torretes de serveis en els pantalans amb una inversió de 15.659,06 euros , un paquet de mesures de millora en seguretat, jardineria, neteja i manteniment que ascendeix a 133.805,59 euros.


Els projectes que s’iniciaran en els propers mesos són :el projecte de reforma del Passeig Marítim, que ja té les obres adjudicades i s’ha pactat amb l’Ajuntament que s’iniciaran després de la temporada turística (l’octubre) amb una inversió de 381.437 euros  i  el projecte de la nova oficina portuària del port de Sant Antoni, que suposarà una inversió de 600.000 euros.


Aquestes dues darreres intervencions contribuiran a fer del port un espai per a tothom i  embelliran la zona tant la reforma del passeig (amb nova pavimentació i creació d’espais amb pèrlogues i mobiliari urbà) com el nou edifici, que  s’aprofitarà per reformar la façana de l’edifici de la confraria de pescadors i crear un així un conjunt d’estètica unificada.


A més de les inversions, Ports de les Illes Balears ha duit a terme altres actuacions per millorar el servei als usuaris del port, com la reordenació dels amarraments, la depuració de les llistes d’espera o la contractació per primera vegada d’un  servei de vigilància al port des de l’1 de juny fins al 15 de setembre amb l’objectiu de disuadir les actuacions vandàliques i incrementar la seguretat tant dels usuaris com de les embarcacions (amb una inversió de més de 100.000 euros).