El conseller Pons presenta la regata 'Volta a Mallorca' de creuers

30/04/2018, 11:10

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat avui la Regata 'Volta a Mallorca' de vela, classe Creuer, que es disputarà entre els dies 12 i 27 de maig a Mallorca

L'acte ha tingut lloc a l' estand de Ports-IB, en el marc de la trenta-cinquena edició de la Palma International Boat que té lloc en el Moll Vell de Palma fins demà, dia 1 de maig.

La prova, composta per quatre regates –dies 12, 19, 25 i 27 de maig- sortirà des del Real Club Nàutic de Palma i recalarà a Porto Colom (Ports IB), Port de Pollença (Ports IB) i Port de Sóller (Ports IB), per tornar a Palma. S'espera una participació aproximada de vint vaixells.

Durant l'acte de presentació de la regata, el conseller Marc Pons ha assenyalat que Ports IB, coorganitzador de la prova, juntament amb el RCNP, aportarà amarraments en els ports de Porto Colom, Port de Pollença i Port de Sóller.

El conseller ha elogiat també la bona salut de la qual gaudeix el sector nàutic a les Balears.

El director general de Ports IB, Francesc Xavier Ramis, i el director-gerent, Pedro Puigdengoles, també han estat presents en l'acte, al costat d'autoritats d'altres estaments nàutics.

Per una altra banda, en la segona part de l'acte en la que també hi ha participat el conseller, Sebastià Adrover ha presentat el projecte editorial "Expedició de Santanyí en la volta a Mallorca a bord del llaüt Sant Miquel l'any 1899", un projecte que, en forma de llibre, veurà la llum a la fi d'aquest estiu i que recull les aventures que van viure, en 1899, catorze mallorquins que van donar la volta a l'illa en precàries condicions.

El llibre, que es publicarà en castellà, català, anglès i alemany, editat per Gracià Sánchez, recollirà les dades anotades en el llibre de bitàcola; els queviures que van consumir en aquella època; les anotacions del llibre de caixa i el càrrec que tenia cadascun dels expedicionaris.

La informació, segons ha desvelat l'autor de la recopilació, Sebastià Adrover, procedeix d'un ancià capellà –Miquel Pla- que va ser íntim amic de Mossèn Alcover, i que va rescatar vells manuscrits.

A la fi d'estiu s'espera posar al carrer uns 1500 exemplars d'aquesta publicació, que té el suport de Ports IB.