El conseller Pons anuncia actuacions de millora en el Port d'Andratx que sumen 1,3 milions d'euros

10/07/2017, 14:15

Durant la visita realitzada avui, juntament amb la batlessa d' Andratx, ha comprovat les intervencions ja realitzades en la primera fase

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha visitat avui les obres de millora que Ports de les Illes Balears ha realitzat en el Port d’Andraxt, que han suposat una inversió de 60.000 euros. La batlessa d'Andratx, Katia Rouarch, ha acompanyat el conseller durant la visita. La intervenció que s’ha dut a terme forma part d’un conjunt d’actuacions que, entre les ja realitzades i les previstes, sumaran 1,3 milions d’euros aproximadament.

Aquesta primera fase d’actuacions al port d’Andratx, que ha finalitzat el juny, s’ha centrat en treballs de renovació i reparació del paviment i del mobiliari urbà i també tasques de neteja.

El conseller ha destacat que el port d’ Andratx, “és un dels més emblemàtics de Mallorca, un referent, i que acull un tipus de turisme de qualitat i d’alt poder adquisitiu. És una destinació important i les seves infraestructures han d’estar a l’alçada del que tant els residents com els visitants esperen”.

Entre les actuacions que ja s’han executat hi ha intervencions de més calat i altres més petites, “però totes són importants perquè aconsegueixen que el port sigui més segur, i més estètic i harmoniós amb l’entorn”, ha afirmat el conseller.

Les actuacions realitzades són les següents:

S’han retirat els elements distorsionadors per al paisatge que havia deixat el darrer temporal, com un vaixell, un arbre i una gran quantitat de brossa. Només en aquesta actuació s’han destinat quasi 6.000 euros.

El pont per a vianants estava tancat perquè el paviment estava en mal estat i ara està obert i es pot usar sense perill. Després de la temporada turística, es farà una reforma completa del pont.

Les actuacions sobre el paviment també s’han estès a altres zones del port on hi havia rajoles despreses que causaven incomoditat per caminar, com les voreres del punt que passa per damunt des Riuet, el trasdós del contradic i la zona de passeig entre el Riuet i el Club de Vela.

Als voltants del Club, s’ha reposat la senyalització i també s’han arreglat les voreres. Igualment, s’ha millorat el paviment del pantalà que utilitzen les golondrines i el de la rampa.

Quant als bancs, s’han substituït les peces dels de marès que delimiten la zona de vianants i l’escullera, i els que eren de formigó, que estaven en la zona del pont i en l’aturada del bus, s’han substituït per altres nous de fusta i metall.

S’han reposat els pilons que protegeixen el mobiliari urbà i delimiten els accessos i s’ha reforçat amb formigó el dic exterior que està al costat del laboratori, on ha desaparegut la protecció de l’escullera i havien quedat a la vista unes canalitzacions que ja no tenien cap ús.

També s’ha col·locat una peça del cantil del moll que el darrer temporal havia desplaçat i estava devora l’escala del contradic.

A tot això, s’ha d’afegir les tasques de jardineria, que han suposat una inversió de quasi 8.000 euros.

Segona fase, després de l’estiu

La segona fase començarà en finalitzar la temporada. Els treballs ja estan contractats i consistiran en la reparació, neteja i reposició del paviment de la passarel·la de vianants i en pintar les baranes de tot el port. Ambdues actuacions suposaran una despesa en manteniment d’uns 70.000 euros.

A banda d’aquestes inversions per millora la imatge, comfort i seguretat del moll, el proper mes d’octubre s’iniciarà també l’execució d’un projecte per fer un nou pantalà enganxat al moll pers amarraments de trànsit. La inversió prevista és de 195.000 euros. Finalment, el conseller ha anunciat a la batlessa que s’està preparant un projecte de renovació de la pavimentació de l’ Avinguda almirant Riera Alemany, amb una previsió d’inversió de més de 900.000 euros. Pons ha remarcat que totes aquestes intervencions es faran de manera consensuada amb l'Ajuntament.

El conseller Pons i la batlessa d'Andrax, Katia Rouarch, sobre el pont que s'ha reobert.