Lliurament de banderes blaves 2017 a Ports de les Illes Balears

29/06/2017, 11:32

La distinció reconeix l’esforç dels ports esportius en matèria d' informació i gestió ambiental.

La distinció reconeix l’esforç dels ports esportius en matèria d' informació i gestió ambiental El passat dia 28 de juny de 2017 es va dur a terme al port de Fornells l'acte de lliurament als ports la gestió dels quals depen de Ports de les Illes Balears, de les banderes blaves que els han estat atorgades per la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), una entitat no governamental en la que estan integrades organitzacions de 75 països i que a Espanya està representada per ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor).

A l’acte de lliurament de les banderes blaves hi han assistit, a més del Director General de Ports i Aeroports Sr. Xavier Ramis, el Director Gerent de Ports Sr. Pedro Puigdengoles i el Batle de l'Ajuntament d'es Mercadal Sr. Francesc Xavier Ametller i el president d'ADEAC Sr. Ramón Sánchez Moro, els responsables de cada port. En conjunt, 15 ports de les Illes han obtingut enguany la bandera blava (11 de Mallorca, 2 de Menorca i 2 d’Eivissa). En concret els ports de gestió directa que han estat guardonats són els següents:

MALLORCA

- Port Colònia Sant Jordi Ses Salines
- Port Cala Figuera
- Port de Cala Bona
- Port de Porto Cristo
- Port de Cala Ratjada
- Port de Sóller
- Porto Colom

MENORCA

- Port de Fornells
- Port de Ciutadella

EIVISSA

- Port de Sant Antoni de Portmany

La bandera blava és un guardó a la qualitat ambiental que es concedeix als ports esportius que realitzen un esforç especial en matèria d'informació i gestió ambiental, tant del port com dels elements naturals propers.
Per a obtenir dita bandera s’han de reunir determinats requisits, entre els que destaquen: informació ambiental a disposició dels usuaris sobre les zones marines i espais naturals sensibles propers; disposar d’un codi de conducta ambiental exposat al port; oferir activitats d’educació ambiental; crear un comitè de gestió ambiental del port i realització periòdica d’auditories ambientals; disposar de contenidors de recollida selectiva i per a residus perillosos; garantir l’existència d’equipaments de salvament i socorrisme, primers auxilis i antiincendis; elaboració d’un pla d’emergències per a contaminació, foc o altres accidents o, també, garantir que el port i l’aigua estan nets, sense olis, aigües residuals o qualsevol altre tipus d’element contaminant.

Moment de la hissada de la Bandera Blava en el port de Fornells amb el Batle de l'Ajuntament d'es Mercadal, el Director General de Ports i Aeroports, el Director Gerent de Ports IB i el President d'Adeac.

Asssitents a l'acte de lliurament de les banderes blaves amb la presència dels encarregats dels ports de gestió directa que han obtingut bandera blava.

Col·locació bandera blava al port de Sant Antoni de Portmany.