El conseller Pons explica l'increment del dispositius de seguretat i dels serveis de neteja en els ports de Ciutadella durant les festes de Sant Joan

14/06/2017, 14:17

El conseller també ha presentat els cartells d’informació i prevenció que ha elaborat Ports IB per a les festes de Sant Joan.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha donat a conèixer avui el nou dispositiu de serveis de seguretat que es duran a terme als ports de Ciutadella entre els dies 19 i 26 de juny amb motiu de les festes de Sant Joan. De la mateixa manera, també ha informat dels serveis de neteja addicionals durant els dies 22 i 26 de juny per poder contribuir a fer unes festes més segures i més netes.

Augment del servei de seguretat

D’una banda, Marc Pons ha informat que la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha desplegat un sistema de seguretat extraordinari amb motiu de les festes de Sant Joan .A la plantilla de Ports de les Illes Balears a Cuitadella, integrada per 5 persones, s'afegeix la contractació de 368 hores de vigilencies privades: 200 al port exterior i 168 al port interior.

En el port exterior hi haurà vigilancia les 24 hores i durant els dies 24 i 25 de juny es duplicarà el torn entre les 6.00 i les 22.00 hores.

En el port interior, durant el dia el servei de vigilància el durà a terme el personal de Ports de les Illes Balears. Entre les 20.00 i les 08.00 hores hi haurá un dispositiu de dues persones de seguretat privada.

Aquest servei s’ha augmentat en 202 hores més respecte del de l’any 2016:106 hores més en vigilància al port exterior i 96 hores més en el port interior.

El conseller ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és aportar als passatgers més tranquil·litat i seguretat durant els desplaçaments en dates de més afluència, com és el cas de Sant Joan. En aquest sentit, ha destacat que la meitat de passatgers entre Mallorca i Menorca es deplaça en vaixell i el Port de Ciutadella és la porta d'entrada.

Augment del servei de neteja

D’altra banda, el conseller Pons també ha destacat que durant la celebració de les festes s’incrementaran els serveis de neteja en 127 hores respecte dels de l’any 2016. Per primera vegada durant els dies 22, 23 i 26 de juny hi haurà un doble torn de neteja de 7.00 h a 20.00 h, que arribarà a triplicar les hores que es fan en temporada alta. Durant els dies 24 i 25 de juny es reforçarà el servei de neteja amb 4 torns diaris de 7.00 h a 20.00 h, i es cobrirà especialment la zona del Pla.

El servei de neteja serà el següent: durant els dies 22, 23 i 26 de juny, a més de l’horari habitual —de 7.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h—, es disposarà d’un torn per a les hores no cobertes del migdia —de 13.00 h a 17.00 h—, de manera que hi haurà un torn complet de 7.00 h a 20.00 h i es sumarà un torn complet de 7 a 20 hores. Per tant, es farà un doble torn durant tot el dia. Durant els dies 24 i 25 de juny hi haurà 4 torns de matí —de 7.00 h a 13.00 h—, cosa que implica un reforç de tres torns respecte de l’horari habitual; 2 torns de 13.00 h a 17.00 h —implica un reforç del doble— i 4 torns d’horabaixa, de 17.00 h a 20.00 h —implica un reforç de tres torns. El dia 26 de juny es farà una neteja general per tot el port de Ciutadella.

Cartells de Sant Joan

El conseller també ha presentat avui els cartells informatius amb recomanacions sobre la festa de Sant Joan. Aquesta iniciativa és fruit de l’acord entre Ports de les Illes Balears i Autoritat Portuària, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella.

Es tracta de la col·locació de cartells amb el recordatori de normes de conducta bàsiques perquè aquests dies festius transcorrin amb total tranquil·litat i normalitat.

Així doncs, hi haurà cartells en tots els punts de trànsit de persones durant els dies previs i els de les festes. És a dir, hi haurà cartells als ports d’Alcúdia i Ciutadella i dins els vaixells que facin la ruta Mallorca-Menorca. També s’ha arribat a un acord amb AENA i hi haurà cartells als aeroports de Palma i de Menorca.

Les recomanacions que apareixen als cartells, entre d’altres, són les següents:

- Com viure la festa amb seguretat: no tocar brides ni elements dels cavalls, portar calçat adequat, obrir passadís als cavalls i evitar circular amb cotxets d’infants.
- Recordatori de les normes de convivència: emprar els lavabos públics, evitar fer un mal ús de les botelles i viure la festa sense excessos.

Moments de la presentació.

Talls de veu adjunts:

Declaracions de la batllessa de Ciutadella.

Declaracions del conseller Marc Pons.