Les obres d'emergència en el moll ribera sud del port interior de Ciutadella s'han executat ja en un 80%

01/05/2017, 12:48

Ha quedat obert al trànsit el vial d'accés, i demà, dimarts dia 2, comencen els treballs de pavimentació

Les obres d'emergència per a la reparació del moll Ribera del Sud del port interior de Ciutadella segueixen el seu curs a un bon ritme. Dilluns passat, dia 24 d'abril, queda obert al trànsit el vial d'accés i demà, dimarts dia 2 de maig, s'iniciaran les obres de pavimentació de les zones de vianants.

Les obres, que es van iniciar el passat mes de gener per la via d'emergència i amb un pressupost de més d'un milió d'euros, estan complint els terminis previstos. "Estem satisfets perquè les obres s'estan desenvolupant a ritme òptim i complirem el compromís assumit amb els diferents sectors econòmics lligats al port de cara a la temporada d'estiu", ha afirmat el director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis.

El director ha qualificat de molt importants les actuacions que s'estan duent a terme al port de Ciutadella i ha afirmat que “comencen a arreglar el dèficit en inversions que durant anys ha patit el port de Ciutadella, un dèficit que ha causat un fet tan desastrós com l'ensorrament del moll. Nosaltres estem actuant correctament i amb responsabilitat tal com es va comprometre el conseller Marc Pons ", ha afirmat Xavier Ramis.

Les obres d'emergència han tingut un abast més ample del què es va pensar inicialment. L’actuació que es preveia fer en un tram de 40 metres pràcticament s’ha doblat i ha estat necessari actuar en dues zones més, en quasi 79 metres, sota supervisió arqueològica.

Quant a l'avanç de les obres, el director general de Ports i Aeroports ha explicat que estan ja al 80% d'execució, de manera que "estem treballant amb molta dedicació perquè estiguin llestes el més aviat possible i s'ocasionin els mínims danys als interessos dels restauradors de Ciutadella".

Cal recordar que aquestes obres són prèvies al projecte d'actuació integral al port interior de Ciutadella ja projectat i que suposarà un salt qualitatiu i estètic en les infraestructures i els serveis del port, tot modernitzant les instal·lacions i millorant la imatge.

A les obres d'emergència per a la reparació del moll de ribera sud -que costen més d'un milió d'euros- s'hi sumarà aquest projecte, que compta amb una inversió de 2,7 milions d'euros (2,2 milions sense IVA).

El projecte, amb la denominació de «Pavimentació, renovació i adequació d’infraestructures del moll sud i colàrsega del port antic de Ciutadella», implica intervencions en diferents àmbits que es concreten en:

  • Canvi de paviments deteriorats, reparació de desnivells i uniformització d’aquests.
  • Renovació i adequació dels serveis existents dins la zona portuària, com ara:
    • Renovació de les torretes elèctriques i dels sistemes contra incendis.
    • Soterrament de les línies aèries de telefonia i elèctriques.
    • Renovació de les instal·lacions municipals d’aigua potable, drenatge, clavegueram i xarxa d’enllumenat.
  • Nous serveis d’aigües residuals, amb la supressió de les dues estacions impulsores d’aigües residuals actuals, dotació de nous serveis i creació d’una nova estació a la colàrsega que millori la problemàtica derivada dels vessaments i olors al moll sud.

Es tracta d’intervencions imprescindibles per a un bon funcionament del port i dels establiments de restauració i altres negocis que hi estan situats.

Imatge de les obres que s'estan fent en el port de Ciutadella.