El temporal causa desperfectes en el dic del port de Cala Rajada

21/01/2017, 15:12

S'ha establert un perímetre de seguretat i s'han tancat els accessos

El dic del port de Cala Rajada ha patit desperfectes a conseqüència del temporal. En aquests moments, s’ha establert un cordó de seguretat i s’han tancat els accesos al port, al dic i també al passeig de Cala Gat.

El director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, s’ha desplaçat a primera hora al port per coordinar les mesures de seguretat, igual que el batle de Capdepera, Rafel Fernández, juntament amb representants del club nàutic, pescadors i Federació Hotelera. El cap de projectes i el cap d’explotació de Ports també han acudit al port per tal d’avaluar la situació i decidir l’adopció de mesures.

Els danys es concentren en l’espaldó del dic d’abric, que presenta una obertura de 4x4 metres. Tot i que encara és prest per saber exactament les causes, sembla que l’impacte d’una roca procedent de l’escollera pot haver provocat l’impacte i el forat en una part del dic. Els danys afecten únicament a una part del dic.

Els tècnics analitzen com s’haurà d’adaptar ara la reparació d’aquesta rotura parcial i puntual del dic en el projecte global que tenia previst executar la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat per al reforçament del dic i millora del conjunt del port.

Una imatge del port de Cala Rajada

Cortes de voz adjuntos: Tall de veu de Xavier Ramis