El conseller Marc Pons anuncia la col·laboració entre PortsIB i APB per a la promoció conjunta

02/06/2016, 13:09

S'unificaran criteris de gestió administrativa i de promoció turística

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat que Ports de les Illes Balears i l'Autoritat Portuària de Balears (APB) duran a terme accions conjuntes.

Més concretament, s’ha anunciat avui l'inici d'una línia de col·laboració conjunta entre les dues entitats per tal d'unificar criteris de gestió dels ports de l'arxipèlag , per millorar i reforçar els serveis que s'ofereixen i que redundin en el teixit comercial de la comunitat.

El president de l'APB, Joan Gual de Torrella, i el conseller Pons, han coincidit en apuntar que, des del respecte a l'autonomia de les dues institucions, el "més intel·ligent "és incrementar la coordinació entre ambdues per a un millor servei tant al resident com al turista.Segons el conseller, "fixar uns mateixos paràmetres de qualitat i decidir fer la promoció conjunta a l'exterior, són camins que ens uneixen, reforcen el nostre sector nàutic i per tant també el nostre teixit productiu de les Illes Balears".

Pel president de l'APB, s’ha de tenir en compte que es tracta d'un sol usuari que no distingeix que hi hagi dues administracions que ofereixin el mateix servei. "Una de les conseqüències d'aquest acord és tenir un sol criteri per a un sol usuari", al marge que l'apliquin dos organismes diferents. Per a Marc Pons, es comença un camí junts "des de la convicció de millorar els serveis que els diferents ports podem oferir als qui ens visiten".

Entre els primers acords concretats en destaca el compromís de coordinar la promoció exterior dels ports com a destinació turística, estructurant una marca de qualitat de serveis nàutics homogenis en el conjunt d'instal·lacions portuàries de les illes. També la intenció de simplificar els tràmits administratius per a l'obtenció d'amarratges.

En l'àmbit local, concretar la manera d'encaixar el paper comercial dels ports d'Eivissa amb Sant Antoni de Portmany, a l'illa d'Eivissa, i el de Maó amb el de Ciutadella, a Menorca, complementant-los tot i sent gestionats per diferents administracions.

El conseller i president de PortsIB, Marc Pons, amb el president d'APB, Joan Gual de Torrella.