El director general de Ports anuncia inversions de millora al port de Sant Antoni

10/09/2015, 15:47

Es duran a terme projectes i obres de manera immediata per valor de 48.500 euros

El director general de Ports de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, Xavier Ramis, ha iniciat una ronda de visites als diferents ports autonòmics per tal de conèixer les necessitats que tenen i planificar les futures actuacions. En aquest context s’ha desplaçat a Eivissa i ha conegut de primera mà els problemes dels ports de Sant Antoni de Portmany i de Santa Eulària del Riu, acompanyat pels batles respectius.

Després de la vista, el director ha avançat la immediata realització d’un seguit d’actuacions al port de Sant Antoni. En aquestes actuacions, que s’executaran ràpidament, s’hi invertiran fins a 48.500 euros per abordar les millores més urgents.

Així, el director ha explicat que es farà un estudi geotècnic per avaluar l’estat dels fonaments del moll comercial i també s’instal·laran morts de fondeig en un dels pantalans. Igualment, i atenent a les necessitats observades, s’executaran obres d’adequació de les oficines i del mur exterior del port, de la barrera i també dels panells de fusta de la façana de l’estació marítima. De la mateixa manera, es duran a terme diferents tasques per tal d’acabar amb el problema de les filtracions d’aigua a través de la terrassa de l’estació marítima, que afecten el forjat.

Quant al port de Santa Eulària, la problemàtica se centra en la urgència de recepcionar com més aviat millor el moll comercial i el passeig marítim per poder regularitzar la situació administrativa.

El director general de Ports i Aeroports, Xavier Ramis, amb el batle de Sant Antoni, José Tur, i un responsable del port.