Els ports balears venen la seva oferta a la Seatrade Cruise Shipping, la fira de creuers del món

18/03/2015, 09:49

El Director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, i el director general de Ports IB, David Gómez, han assistit a la Seatrade Cruise Shipping, la fira internacional de creuers que se celebra aquesta setmana a Miami, a la qual han traslladat l'oferta dels ports balears en aquest sector.

Durant aquestes primeres jornades de fira, tots dos han mantingut a la ciutat nord-americana diverses trobades i reunions amb navilieres i empreses amb l'objectiu de seguir impulsant l'activitat dins d'aquest sector a les Balears.

Cal destacar que al 2014 va arribar un total 1.585.991 creueristes als ports balears. En concret, el port de Palma se situa en segon lloc, darrere de Barcelona, ??és la quarta destinació de creuers de la Mediterrània i el 12 del món.

En concret, els ports pertanyents a la xarxa autonòmica han rebut 3.900 creueristes durant 2014, enfront dels 442 de 2010. A més, des Ports IB indiquen que ja es tenen 15 d'escales previstes tant per a aquest any, dues d'elles al port de Sant Antoni. Pel que fa a 2016 ja hi ha 9 escales previstes, que podrien fins i tot augmentar en nombre de cara als mesos futurs.

En aquesta edició Ports dels Illes Balears ha tornat a acudir a la prestigiosa fira de Miami de la mà de l'Autoritat Portuària de Balears, exemple de la col·laboració i coordinació entre les dues institucions.

Per la seva banda, l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) també ha participat a la fira promocionant la destinació Balears entre els assistents i ha traslladat fins a la fira de Miami per primera vegada una pantalla pixelsense o pantalla tàctil de 46 polzades en les que els usuaris poden informar-se, experimentar i decidir sobre el seu futur viatge a Balears.

La Fira Internacional de Creuers de Miami compleix aquest any la seva 31a edició, amb la participació de més 900 expositors i una assistència esperada de 11.000 persones. Aquesta cita està considerada la més important en el seu sector i es desenvolupa al Centre de Convencions Miami Beach fins al pròxim 19 de març, amb expositors de 127 països i representants de les principals línies de creuers, agents, operadors i proveïdors turístics.

El director general de Ports i Aeroports amb les batlesses d'Alcúdia i Maò i la regidora de Turisme d'Alcúdia i la consellera de Turisme del Consell d'Eivissa.

Deudero i Gómez a l'estand de l'ATB a Miami.