Les instal·lacions portuàries de PortsIB han rebut 2.133 creueristes al llarg dels set primers mesos d'enguany

21/08/2014, 15:06

Durant els set primers mesos d’enguany, han arribat a les instal·lacions portuàries de PortsIB -organisme que pertany a la Conselleria de Turisme i Esports- 2.133 creueristes, que ho han fet en 12 creuers.

El port més freqüentat fins ara ha estat el de Sóller, amb 1.137 passatgers i 8 vaixells. Mentrestant, al Port de Ciutadella hi han atracat 2 creuers, els dies 9 de juny i juliol, portant un passatge total de 880 creueristes. Pel que fa a la Colònia de Sant Jordi, l’11 de juliol, arribà un vaixell d’aquest tipus amb 110 persones. Finalment, ha estat a Cala Rajada, on pel maig desembarcaren 6 passatgers.

Quant a les dades que comptam de 2013 són de l’any complet, quan arribaren 3.191 creueristes. Aleshores fou Ciutadella la localitat més visitada, per 2.163 persones. Seguida de Sóller per 883 i Sant Antoni de Portmany , 193.

El passat 21 d’abril, s’encetà la temporada de creuers a les instal·lacions de PortsIB amb l’ancoratge del MYS Wind Star al Port de Sóller. A Ciutadella, començà la temporada el 9 de juny amb el Seabourn Sojourn.

Així mateix, les vegades que atraca o fondeja un mateix creuer dóna una altra perspectiva d’aquest turisme. A Sóller el MYS Wind Star i l’Star Flyer hi han fondejat 4 vegades, respectivament. El Seabourn Sojourn s’ha desplaçat 2 pics a Ciutadella. Mentre que L’Star Flyer i el Sir Robert Baden Powell visitaren la Colònia de Sant Jordi i el Port de Cala Rajada en una ocasió, respectivament.El crucero Seabourn Sojourn ha visitado varias veces el Puerto de Ciutadella.