El sector de excursions marítimes i xàrter quedarà exclòs del procés de traspàs de gestió directa a indirecta dels ports de la Comunitat Autònoma

11/04/2014, 09:22

El pesquer i el de transport marítim de passatgers i mercaderies també estan exclosos del procés.

El Govern es compromet a no incloure el sector d'excursions marítimes i xàrter en el procés de traspàs de gestió directa a indirecta dels ports de la Comunitat Autònoma. Així ho ha anunciat el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, després de la reunió que ha mantingut aquest migdia amb els representants de l'Associació Provincial d'Empreses d'Activitats Marítimes (APEAM).

Cal recordar que el sector pesquer i el de transport marítim de passatgers i mercaderies també estan exclosos del procés.

Durant la cita, a la qual també ha assistit el director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, i el gerent de Ports IB, David Gómez, s'ha tancat l'acord, que té com a objectiu recolzar i potenciar el sector nàutic empresarial a causa de seva important implicació en el teixit turístic dels municipis i com a creador de llocs de treball i creixement econòmic.

D'altra banda, l'activitat d'aquest sector està subjecta a reglamentacions i autoritzacions expresses per part de l'Administració que necessiten d'una comunicació, supervisió i per tant, relació directa entre tots dos.

L'acord assolit avui ha estat possible gràcies a l'esforç i a la participació del sector, liderat des d'APEAM, i a la seva participació juntament amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany en el Consell de Administracióni de Ports IB. Segons s'ha abordat a la reunió, tot això ha facilitat resoldre la qüestió amb la decisió presa.

Cal ressaltar la tasca intermediadora duta a terme per aquest consistori de Sant Antoni de Portmany, que ha ajudat a traslladar al sector les iniciatives que des del Govern es pretenien desenvolupar i ha informat al seu torn a Ports IB sobre la problemàtica específica de l'illa pitiüsa.
 

Imatge de la reunió mantinguda a la conselleria de Turisme i Esports.