Els ports autonòmics de Balears han rebut aquest any 12 creuers amb més de 3.100 passatgers

07/01/2014, 09:29

L'impuls de l'activitat de creuers en els ports de titularitat autonòmica duta a terme per la Direcció General de Ports i Aeroports i, en concret, a través de l'empresa pública Ports IB, juntament amb el treball de promoció que se'n fa, s'ha saldat enguany amb l'arribada a les instal·lacions portuàries de la xarxa autonòmica d'un total de 12 creuers, concretament 6 al port de Sóller, 5 a Ciutadella i 1 a Sant Antoni.

El 2012 van ser 4 els creuers arribats als ports de Sóller, Andratx, Ciutadella i Sant Antoni amb 1.650 passatgers a bord, mentre que al llarg d'aquest any aquesta quantitat gairebé s'ha doblat, registrant un total de 3.191 viatgers en els 12 creuers amarrats al dic de Son Blanc o fondejats en les rades exteriors de Ciutadella, Sóller i Sant Antoni. A més, cal dir que hi havia altres 8 escales programades per al port de Sóller però van haver de ser desviades al port de Palma a causa de les males condicions climatològiques registrades en el moment de la seva arribada.

La tendència a l'alça registrada a l'arribada de creuers es manté igualment per al pròxim exercici ja que, d'acord amb les previsions de Ports IB, s'esperen el 2014 un total de 15 escales.

Aquesta tendència obeeix igualment a l'interès suscitat pels ports autonòmics entre les navilieres, tal com la Conselleria de Turisme i Esports ha pogut constatar durant la seva assistència, en els dos últims anys, a la Seatrade Cruise Shipping de Miami, la principal trobada del mercat de creuers a nivell mundial que se celebra al Miami Beach Convention Center.

A la participació per part de la Conselleria a la fira de creuers més important de quantes se celebren a nivell mundial cal afegir les diferents accions de promoció dutes a terme amb l'objectiu de seguir impulsant l'activitat creuerística als ports balears com la celebrada el passat mes de noviembre i consistent en l'assistència a un roadshow a Bristol i Birmingham per promocionar Balears com a destinació de creuers, en aquest cas entre el mercat britànic. Durant la seva participació en l'esdeveniment, organitzat per la companyia Norweigan Cruise Line, tècnics de l'Agència de Turisme de les Balears (ATB) van formar el personal de la companyia sobre el nostre destí.