Primera escala del creuer Wind Spirit al Port de Sóller

05/11/2013, 14:05

El director gerent de Ports IB, David Gómez, va assistir el diumenge dia 3, juntament amb la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sóller, Catalina Pomar, a l'arribada al port de Sóller del creuer, amb bandera de les Bahames, Wind Spirit que va fondejar a primera hora a la rada exterior del port i va procedir al trasllat dels seus passatgers fins al moll mitjançant barques.

El director gerent de Ports IB va accedir a l'interior del vaixell on va ésser rebut pel capità a qui va fer entrega d'un obsequi en agraïment a la companyia per haver inclòs el port de Sóller a la ruta.

El creuer, procedent de Barcelona i amb 117 passatgers i 97 tripulants, va fondejar aproximadament a les set del matí i va partir a mitja tarda cap a València.

L'impuls de l'activitat creuerística als ports autonòmics s'emmarca en el treball de promoció que es porta a terme des de la Direcció General de Ports i Aeroports i, en concret des de l'ens públic Ports IB per fomentar l'arribada de creuers als ports de la xarxa autonòmica. Al respecte, cal destacar l'assistència en els últims anys a la fira Seatrade Cruise Shipping, la fira de creuers més important que se celebra anualment a Miami.

L'arribada del Wind Spirit ha estat la primera escala que aquest vaixell realitza al port de Sóller i es preveu que aquesta setmana recalin altres tres creuers. Al principi estava prevista l'arribada, al llarg de 2013, d'un total d'11 creuers al port de Sóller si bé bona part van haver de desviar-se al port de Palma a causa de les condicions climatològiques registrades. Igualment, i d'acord a les previsions, s'espera que al llarg de l'any els ports autonòmics hagin rebut un total de 15 creuers.