L’ ATB i Ports de les Illes Balears participen al Saló Nàutic de Barcelona

25/09/2013, 10:14

L'Agència de Turisme de les Illes Balears ( ATB ) i Ports de les Illes Balears participen, del 24 al 29 de setembre, al Saló Nàutic de Barcelona amb l'objectiu de promocionar les Illes Balears com a destinació per al turisme nàutic.

L'oferta balear està a disposició del públic visitant en un estand propi que les Illes Balears tenen al pavelló 2 del recinte firal. Amb l'ATB i Ports de les Illes Balears també assisteixen en qualitat de coexpositors la Fundació de Turisme d'Eivissa i l'Associació d'Empreses Nàutiques de Balears.

El Saló Nàutic de Barcelona atreu cada any milers de visitants pel que suposa una gran oportunitat per una destinació turística com les Illes Balears i també per a les empreses de les Illes. Aquest any la fira ha introduït un canvi d'ubicació, de manera que en comptes de tenir els estands repartits en dues zones (Fira de Barcelona, i port) s'ha desplaçat tota la fira al Port Vell i el dia d'obertura coincideix amb el dia de la Mercè, patrona de la ciutat, i amb la Mediterranean Tall Ships Regatta, una competició de grans velers.

El saló compta aquest any amb les seves tradicionals àrees temàtiques: l'àrea fun beach ( productes i serveis relacionats amb els esports nàutics i una zona d'accés al mar perquè el públic jove pugui gaudir de sessions d'iniciació a la vela lleugera, canoa, caiac, moto d'aigua , etc ... ), l'Espai del Mar, una zona dissenyada per a la presentació de regates, llibres, trofeus, jornades o premis i on es duran a terme debats i conferències relacionades amb el medi marí i la navegació i finalment la zona Marina tradicional, on es mostraran embarcacions clàssiques de fusta i es desenvoluparan tallers.

Segons dades de l'ATB, l'any passat les Illes Balears van rebre prop de 370.000 turistes nàutics, el que representa un 3% del total de turistes que reben les Illes Balears al llarg de l' any. Això va suposar una despesa turística d'una mica més de 386 milions d'euros. D'aquests turistes nàutics, prop del 90% van valorar la seva experiència com a molt satisfactòria (8 o més en una escala del 0 al 10).

Entre gener i juliol de 2013, els turistes nàutics que han visitat Balears superen els 216.000, el que apunta una tendència a l'alça per a aquest segment del mercat turístic respecte a l'any anterior.El públic pot visitar el Saló Nàutic fins al dia 29 de setembre.
 Estand de l'ATB al Saló Nàutic de Barcelona.