El creuer turístic Seabourn Quest fondeja per segona vegada aquest any a la badia de Ciutadella

06/08/2013, 00:00

El creuer Seabourn Quest, amb bandera de les Bahames i amb capacitat per a 456 passatgers i 343 tripulants, va fondejar el passat dissabte dia 3 d'agost, i tal com ja ho va fer a principis del passat mes de juliol, a la badia de Ciutadella i va procedir mitjançant barques al trasllat dels passatgers fins al port. El creuer, procedent del port de Sete amb destinació a Eivissa cap a on va partir a la tarda, té previstes realitzar a Ciutadella dues escales en els propers mesos de setembre i octubre.

L'arribada de creuers als ports autonòmics s'emmarca en el treball de promoció que es porta a terme des de la Conselleria de Turisme i Esports i, en concret, des de l'ens públic Ports IB amb l'objectiu de seguir impulsant l'activitat de creuers. En aquest sentit, cal destacar l'assistència, en els dos últims anys, a la Seatrade Cruise Shipping, la principal trobada del mercat de creuers a nivell mundial que se celebra al Miami Beach Convention Center i on el passat mes de març, el director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, va poder constatar l'interès suscitat pel port de Ciutadella com a destinació entre diverses navilieres.

Cal recordar que el passat mes d'abril va atracar també en el dic de Son Blanc el primer creuer turístic, el "Quest For Adventure" que té previst visitar de nou el port exterior de Ciutadella en els mesos de novembre i desembre. Així, i si les condicions climatològiques no ho impedeixen, al 2013 hauran estat nou les escales de creuers turístics, bé mitjançant ancoratge o atracada, que haurà rebut el port i la badia de Ciutadella.

Finalment, cal destacar les últimes obres de millora realitzades al port de Ciutadella per millorar la instal • lació i el trasllat del passatge. Al respecte, destaca la reordenació dels tancaments del moll del port exterior realitzada amb l'objectiu de reduir de forma notable la distància que, fins ara, havia de recórrer el passatge entre la terminal i el vaixell així com les obres de manteniment i reposició de mobiliari urbà efectuades.