El creuer turístic Seabourn Quest fondeja per primer cop aquest any a la badia de Ciutadella

09/07/2013, 15:31

El creuer Seabourn Quest ha fondejat avui, igual que ja ho va fer per primera vegada al juny de l'any passat, a la badia de Ciutadella i ha procedit, mitjançant barques, al trasllat dels passatgers fins al port.

El Seabourn Quest, amb bandera de les Bahames i capacitat per 451 passatgers i 343 tripulants, partirà de nou aquesta tarda cap al port d'Eivissa.

Es tracta del primer creuer que enguany fondeja a la badia de Ciutadella i, segons les previsions, farà tres escales als mesos d'agost, setembre i octubre. Cal recordar que el passat mes d'abril va atracar també en el dic de Son Blanc el primer creuer turístic.

L'arribada de creuers als ports autonòmics s'emmarca en el treball de promoció que es porta a terme des de la Conselleria de Turisme i Esports, i en concret des de  Ports IB, amb l'objectiu de seguir impulsant l'activitat de creuers als ports de la xarxa autonòmica. En aquest sentit, cal destacar l'assistència, en els dos últims anys, a la Seatrade Cruise Shipping, la principal trobada del mercat de creuers a nivell mundial que se celebra al Miami Beach Convention Center, i on en el passat mes de març es va poder constatar l'interès suscitat pel port de Ciutadella com a destinació entre diverses navilieres.

D'altra banda, cal destacar les obres de millora realitzades al port de Ciutadella, entre les quals figura la recent reordenació dels tancaments del moll del port exterior amb l'objectiu de reduir de forma notable la distància que, fins ara, havia de recórrer  el passatge entre la terminal i el vaixell. Amb aquesta obra es va donar resposta a una reivindicació dels usuaris del moll ja que facilita, en gran mesura, el trasllat dels passatgers. Finalment, assenyalar que també s'han executat obres de manteniment i reposició de mobiliari urbà amb l'objectiu de millorar la instal • lació.