El director gerent de Ports IB assisteix a l'arribada del creuer MSY Wind Surf al port de Sóller

25/06/2013, 15:36

El director gerent de Ports IB, David Gómez, ha assistit avui, al costat de la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sóller, Cati Pomar, a l'arribada del MSY Wind Surf, el primer creuer turístic que enguany arriba al port de Sóller després de que, i causa de les males condicions climatològiques, haguessin de desviar altres creuers previstos inicialment.

 

El MSY Wind Surf, amb bandera de les Bahames i amb una capacitat per a 307 passatgers i 189 tripulants, ha fondejat a la rada exterior del port de Sóller i s'ha procedit al trasllat dels passatgers fins al moll comercial mitjançant barques.

El director gerent de Ports IB i la regidora de Turisme de Sóller han estat rebuts pel capità del vaixell als que han fet entrega d'un obsequi i han agraït que la naviliera hagi triat el port de Sóller com a destinació de la seva ruta.

De fet, i si les condicions climatològiques no ho impedeixen, al llarg d'aquest any fondejaran al port de Sóller altres quatre creuers que ja han estat autoritzats. D'altra banda, cal recordar que quatre creuers tenien previst fer cinc escales al port de Sóller en els mesos d'abril i maig, si bé tots ells van haver de desviar a causa de les inclemències meteorològiques que feien inviable l'ancoratge a la rada exterior.

Sóller va inaugurar l'arribada de creuers turístics el passat any amb l'arribada del Seabourn Quest i es preveu que durant el proper any, d'acord a les previsions que es manegen, arribin també a Sóller uns 10 creuers.

L'arribada dels mateixos obeeix a l'intens treball que des de la Conselleria de Turisme i Esports, i en concret des de la Direcció General de Ports i Aeroports i des Ports IB, es porta a terme per impulsar l'activitat de creuers als ports de la xarxa autonòmica. A això, cal destacar l'assistència a la Seatrade Cruise Shopping, la principal trobada de creuers a nivell mundial que se celebra a Miami, així com el treball efectuat pel personal de Ports IB que fan possible l'arribada dels grans vaixells i que ja possibilitar l'estiu passat que quatre creuers amb més de 2.200 passatgers recalaran a els ports de Ciutadella, Sant Antoni i Sóller.