El director general de Ports i Aeroports lliura les banderes blaves a 21 ports de Balears

11/07/2012, 09:56

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, acompanyat pel president de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Ramón Sánchez i el gerent de Ports IB, Daniel Ramis, han lliurat aquest matí les banderes blaves als 21 ports de les Balears que enguany han aconseguit aquest distintiu internacional de qualitat que premia el compliment d'uns estàndards en informació, educació i gestió ambiental; seguretat i serveis i en la qualitat de l'aigua del port.

Els 21 ports en què onejarà la Bandera Blava col • loquen a la comunitat balear en el segon lloc de sortida, només per darrere de Catalunya amb 24, de les comunitats espanyoles de litoral amb major nombre de ports guardonats.

A Mallorca han estat 16 els ports i clubs que s'han fet amb el guardó, dos a Menorca, dos a Eivissa i 1 a Formentera. La totalitat de ports amb el distintiu de qualitat global sostenible suposa el 45,65% del tots els ports de la comunitat balear.

A més, el Club de Vela del Port d'Andratx ha aconseguit aquest any i per primera vegada la Distinció Temàtica, que concedeix també ADEAC com exemple a seguir en la "Ruptura de Barreres Arquitectòniques i Atenció a Persones amb Necessitats Especials".

El director general de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, s'ha mostrat satisfet pel nombre de banderes blaves obtingudes pels ports de la comunitat balear doncs, i malgrat l'estalvi efectuat el 2012 en més de 330.000 euros a l'Àrea de Qualitat i Medi Ambient de Ports IB, posa de manifest el continu treball que en qualitat ambiental, seguretat i neteja i en compliment de la legalitat es desenvolupa.

Així, cal recordar que Ports IB, en aplicació de diverses iniciatives amb l'objectiu d'optimitzar i equilibrar els seus recursos i tendents a disminuir la despesa del sector públic, va reduir la partida del departament de qualitat i medi ambient, destinada a inversió i personal de 450.504 euros el 2011 a un total de 112.000 euros en el present exercici.

El programa Bandera Blava, creat el 1985 per la Foundation For Enviromental Education (FEE) a França, pretén desenvolupar i estimular un tipus de qualitat global sostenible on els atributs principals siguin la legalitat, l'accessibilitat, la sostenibilitat, la salubritat, la participació informada, l'equitat progressiva i la cooperació en xarxes.


Documentació adjunta:

Llistat de ports guardonats amb bandera blava

Antonio Deudero i Daniel Ramis amb els representants dels ports de gestió directa.

El director general i el gerent de Ports IB amb alguns representants dels ports guardonat.