El conseller de Turisme presideix la reunió del consell assessor de Ports IB

11/01/2012, 14:16

 

El conseller de Turisme i Esports ha presidit la sessió ordinària del consell assessor de Ports de les Illes Balears on s'han donat a conèixer les principals línies d'actuació que durà a terme Ports IB.

 

En primer lloc, el conseller i president de Ports IB ha donat la benvinguda als nous membres del consell assessor i ha destacat que la intenció del Govern de les Illes Balears és comptar amb el sector per a la presa de decisions i, per això, en el passat mes de juliol, el conseller ja va donar entrada al sector privat en els òrgans de decisió de les empreses públiques per poder comptar amb el seu criteri tècnic a l'hora d'establir les línies d'actuació.

Carlos Delgado ha anunciat també que a partir d'ara el consell assessor es reunirà dues vegades de forma anual amb independència que es pugui convocar amb caràcter extraordinari quan així s'estimi oportú.

D'altra banda, el vicepresident del consell, Antonio Deudero ha explicat les línies d'actuació en què es treballa i, entre elles, ha destacat la redacció de Plans Directors Insulars per als ports amb l'objectiu de realitzar una planificació ordenada sota criteris tècnics i de desenvolupament sostenible.

El vicepresident i director general de Ports ha afegit també que s'està treballant en la reordenació de les zones de fondeig i ha explicat als assistents que es té en estudi diverses fórmules per aconseguir que les tretze instal.lacions portuàries autonòmiques de gestió directa puguin passar a ser gestionades per la iniciativa privada.

Formen part del consell assessor de Ports IB els consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, els ajuntaments d'Andratx, Capdepera, Ciutadella, Felanitx, Manacor, Pollença, Sant Antoni, es Mercadal, Santanyí, Ses Salines, Sóller i Son Servera; ANADE, l'Associació de Clubs Nàutics, Autoritat Portuària, CAEB-APEAM, les Cambres de Comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, Capitania Marítima, la Federació Balear de Confraria de Pescadors, la Federació Balear de Vela, l'Associació d'Empreses Nàutiques de Balears, Foment de Turisme de Mallorca, Menorca i Eivissa, Albacora, CCOO, UGT, l'Associació Navegants de la Mediterrània, GOB i Amics del Museu Marítim de Mallorca.