Ports IB rep 11 banderes blaves a instal·lacions de gestió directa

26/05/2011, 15:02

Les Illes Balears i Catalunya són les comunitats autònomes amb més ports amb aquesta distinció.

Ports de les Illes Balears, ens públic depenent de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, recollirà enguany les banderes blaves atorgades a 11 de les seves instal·lacions de gestió directa. D’aquesta manera es manté el mateix número de guardons que en 2010.

 Així doncs, la Bandera Blava onejarà en les instal·lacions que gestiona Ports IB a Sóller, Pollença, Cala Rajada, Cala Bona, Port de Porto Cristo, Portocolom, Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi, Fornells, Sant Antoni de Portmany i també Ciutadella.

A més, 5 ports i clubs nàutics que Ports IB té atorgats en concessió també han rebut aquest reconeixement: Club Marítim San Antoni de la Platja, Real Club Nàutic de Pollença, Club Nàutic de Porto Cristo, Club de Vela Port d’Andratx i Port Esportiu Marina Cala d’Or.

A aquests s’ha de sumar l'Escola Nacional de vela de Calanova i 5 instal·lacions d’Autoritat Portuària de Balears (APB), arribant així a un total de 22 banderes blaves arreu de les Illes.

La nostra comunitat autònoma i Catalunya són les que tenen un major número de banderes blaves amb 22, les hi segueixen Andalusia amb 15, Galícia té 13 i la Comunitat Valenciana, amb 12 distincions.

La bandera blava és un guardó que atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) per distingir els esforços fets en quatre eixos d’actuació: la qualitat de les aigües, la informació i educació ambiental, la gestió mediambiental i la seguretat i els serveis.

Bandera Blava constitueix el distintiu de qualitat de ports i platges més conegut i reconegut a nivell mundial per les administracions, els operadors turístics, les poblacions locals i els turistes.