Ports IB rep 11 banderes blaves a instal•lacions de gestió directa

03/06/2010, 09:14

Ports de les Illes Balears, ens públic depenent de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques, recollirà enguany les banderes blaves atorgades a 11 de les seves instal•lacions de gestió directa

La Bandera Blava onejarà en les instal•lacions que gestiona Ports IB a Sóller, Pollença, Cala Rajada, Cala Bona, Portocristo, Portocolom, Cala Figuera, Colònia de Sant Jordi, Fornells, Sant Antoni de Portmany i també Ciutadella, que enguany se suma a les instal•lacions que obtenen la distinció.


A més, 5 ports i clubs nàutics que Ports IB té atorgats en concessió també han rebut aquest reconeixement: Club Nàutic de s’Arenal, Club Marítim San Antonio de la Playa, Real Club Nàutic de Pollença, Club de Vela Port d’Andratx i Marina Cala d’Or.


A aquests s’ha de sumar el Port de Calanova i 5 instal•lacions d’Autoritat Portuària de Balears (APB), arribant així a un total de 22 banderes blaves arreu de les Illes.
D’aquesta manera, la nostra és la comunitat autònoma espanyola amb major número de banderes blaves amb 22, li segueix Catalunya amb 19, Andalusia en té 13, València 12, Galícia 10, Illes Canàries 3, Múrcia 2, mentre que Astúries, País Basc i Melilla han rebut una cadascuna.


La bandera blava és un guardó que atorga la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) per distingir els esforços fets en quatre eixos d’actuació: la qualitat de les aigües, la informació i educació ambiental, la gestió mediambiental i la seguretat i els serveis.


Bandera Blava constitueix el distintiu de qualitat de ports i platges més conegut i reconegut a nivell mundial per les administracions, els operadors turístics, les poblacions locals i els turistes.


Cal destacar també que enguany s’ha obtingut la distinció al port de CalaBona que atorga AEDACC-FEE per la tasca en “informació i educació ambiental”.