El Rallie Nàutic Humatari Les VOILES du PARTAGE fa escala en el Port de Sóller

07/10/2009, 14:40

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l'empresa pública col·labora amb l'escala en el Port de Sóller de l'ONG Les VOILES du PARTAGE durant la seva travessia cap a Africa.

Ports dels Illes Balears ha col·laborat amb aquesta ONG amb l'aportació de material per a escoles de Cap Verd i de Senegal. La travessia dels VOILES du PARTAGE es va iniciar el passat 4 de setembre a la ciutat francesa de La Ciotat i durà a les embarcacions participants a la ciutat de Dakar a Senegal. Durant el recorregut faran escales en el Port de Sóller, Marina Smir (El Marroc), Agadir (El Marroc) i Mindelo (Cap Verd).

L'ONG ha aprofitat la seva escala per a donar a conèixer el seu projecte d'ajuda humanitària realitzan a Africa, enviant material mèdic i escolar i també realitzaran un projecte denominat SODIS per a la desinfecció d'aigua

El CP Gabriel Vallseca de Palma també ha col·laborat de forma activa amb l’aportatació material escolar per part dels seus alumnes i farà el seguiment i l'estudi de la labor humanitària que es realitza a Àfrica. Avui, 40 alumnes d'aquest centre educatiu han visitat les instal·lacions del Port de Sóller i també les embarcacions que componen el rallie humanitari.

Han pogut conèixer de primera mà els diferents tipus de embarcacions que es poden trobar a un port: golondrines, velers, llanxes, llaüts i les diferents arts de pesca que existeixen. A més han vist de quina forma s'està treballant en els ports per a protegir el nostre medi ambient amb actuacions en matèria de recollida selectiva de residus, recollida de residus perills, recollida d'aigües brutes i de sentina i les actuacions anticontaminació que s'estan aplicant.